toggle menu

U19-helgen: Bajen slog både Vasalund och Uppsala med 9-0

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 månader sedan.

Helgens U19-matcher blev inte mycket till matcher. P19-laget hade inga problem överhuvudtaget med jumbon Vasalund, som bortabesegrades med 9-0 efter att reslige anfallaren Tekin Olgun gjort hela fem baljor. I F19-säsongsavslutningen fick Bajen förstärkning av tre A-lagsnamn. Ellen Gibson blev tremålsskytt när Uppsala slogs tillbaka – med 9-0. I artikeln berättar tränarna om matcherna, och förstås syr vi också ihop den F19-säsong där Hammarby slutade sexa.

 

 

P19-laget besegrade alltså Vasalund med hela 9-0 på Skytteholms IP. Utöver de fem baljorna för Olgun, som med dem klev upp på tredje plats i norra P19-Allsvenskans skytteliga, nätade även Marcus Tastekin, Ben Engdahl, Adam Würtz och Mustafa Ali Ismael. Nästa serieomgång spelas för Hammarbys del redan på onsdagskvällen, då Djurholm kommer till “Kanalplan” för avspark klockan 19.00.

 

Tränare Fredrik Samuelsson om storsegern:
– En match mot seriens jumbo som bara kunde sluta på ett sätt resultatmässigt, särskilt med tanke på deras utvisning innan paus. Min farhåga på förhand var om vi skulle visa någon typ av lättja, övermod eller nonchalans någon gång under 90 minuter.

 

– Tack och lov slapp vi se sådant. Insatsen som helhet präglades istället av ändamålsenlighet, disciplin och närvaro. Däremot hade vi inte alltid kvalitet i våra offensiva aktioner. Vi borde ha gjort fler mål och vissa gånger hade vi också lite bråttom med den avgörande passningen. Ny match i morgon, den blir betydligt tuffare.

 

 

F19-laget har under året ofta varit just ett lag som mönstrat unga och emellanåt underåriga spelare, men på söndagen fanns utöver tremålsskytten Gibson också Nina Jakobsson som även hon nätade och Eva Nyström med i elvan, och här påminde alltså upplägget mer om U21 på pojksidan. För att klättra en placering till hade det behövts vinst mot femman Piteå föregående helg. Nu handlade matchen istället om att understryka gapet ner till sjuan Uppsala, som landade på tio pinnar. Övriga mål i utskåpningen gjorde Ellika Holmberg, Amanda Sundström, Elli Tsilichristos, Esme Faulds och Vendela Dreifaldt.

 

F19-tränare Micke Olsson om utklassningen och säsongen som helhet:
– Vi får en fin avslutning på säsongen där vi spelar riktigt bra fotboll och inte ger Uppsala mycket luft. Vi sätter enorm press från början och Uppsala blir rejält tillbakatryckta. Första målet dröjer visserligen, men när det väl kommer så rinner det på, och vi leder med 5-0 i halvtid.

 

– I paus pratar vi om att helt enkelt fortsätta, men att dra upp bolltempot en aning. Matchbilden blir densamma i andra; vi har bollinnehavet, spelar i stort sett hela halvleken på deras planhalva och gör ytterligare fyra mål. Sammantaget är jag nöjd med en återerövring där vi vinner tillbaka bollen väldigt snabbt efter att ha tappat den, och med att vi kommer runt på kanterna med många inspel och inlägg som vi pratat om innan matchen. En mycket bra prestation av samtliga spelare.

 

– Säsongen präglades till en början av covid, med få spelare på träning och i individuell träning. Vi har haft en liten trupp där vi roterat till A-laget och fått anpassa oss efter det. Sett till alla förutsättningar tycker jag att vi gör en godkänd säsong, där vi i flertalet matcher fört spelet och lite orättvist förlorat. Vi har spelat med ett av seriens yngsta lag men gjort det mycket bra.

 

 

Foto: Anders Ögren och Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS