U19-helgen: Dubbla segrar för Hammarby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 3 veckor sedan.

Under en späckad matchhelg där Hammarbys båda representationslag ordnade sex poäng av sex möjliga, så vann dessutom de äldsta pojkarna och flickorna sina matcher i högsta serien. Akinkunmi Amoo blev tremålsskytt i P19-hemmasegern med 4-3 mot Lidingö, medan Ellika Holmberg svarade för fyra pytsar när F19-laget slog jumbon Älvsjö med hela 9-1. Båda serierna spelas detta år i enkelmöten. P19-trepoängaren blev viktig kring slutspelsstrecket där Bajen är femma (sju lag går till slutspel), och F19-vinsten skapar kontakt med mittskiktet för tabellåttan (topp två och semifinal blir det inte denna höst).

 

 

Jusef Erabi gjorde 2-1-målet för P19-laget. I sista serieomgången i norra P19-Allsvenskan åker Hammarby norrut för att ta sig an tabellfyran Vasalund. Brommapojkarna som hotar på andra sidan slutspelsstrecket har dessförinnan en hängmatch kvar mot Norrköping i övermorgon, men vinner Bajen i Solna är saken klar oavsett.

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 4-3-segern:
– En godkänd första halvlek följdes av en svag andra, framför allt försvarsmässigt. Några spelare står för bra prestationer individuellt, men överlag behöver vi bli stabilare som lag. Just nu är nivån alldeles för ojämn sett till helheten för att vi ska vara nöjda.

 

Matchfakta finns på denna länk. Och här klickar du för tabellen.

 

 

F19 startade med de A-lagsspelare som var i störst behov av matchminuter – Ellen Wangerheim och Ellinor Johansson som stod för varsitt mål samt Lawlaw Nazeri och Jonna Andersson. HIF gjorde alltså processen kort med Älvsjö, och utöver de nämnda målskyttarna hittade även Ida Nyberg, Esme Faulds och Ida Egegård nätmaskorna.

 

F19-tränare Ida Skog Mbarka om 9-1-vinsten och läget i processen:
– Vi, till skillnad från andra lag och klubbar, lägger inte så stor vikt vid själva matchen utan snarare var i processen den här matchen ligger för oss. Vi har en stor trupp med väldigt många unga spelare, där ingen är 19 år då vi valt att spela ett ungt lag. Processen att bli den bästa versionen av sig själv, och möjligen ta en A-lagsplats i klubben, ska vara lång – men den ska inte vara omöjlig. Därför trycker vi i ledarstaben mycket på de punkter som är väsentliga i dagens match, och det är utifrån dessa punkter spelarna utvärderas, inte efter resultat.

 

– I helgen spelade vi ännu en match som en del i vår process, där vi hade viktiga punkter offensiv respektive defensivt. Vi startar starkt med hög press och försöker hela tiden systematiskt skapa numerära överlägen, vilket ger resultat. I halvtidsvilan pratar vi om att gå ut och vara vår egna motståndare – det är vi själva som ska se till att vi presterar på topp, den hjälpen får vi inte från våra motståndare. Vi har ett gott samarbete med A-laget, och deras huvudtränare Pablo Piñones-Arce var med i halvtidssnacket och kom med sin synvinkel, utifrån vad som är viktigt om man är en A-lagsspelare i klubben.

 

– Andra halvlek präglas återigen av att vi har bollen och lyckas med väldigt många aktioner, även om inte allt leder fram till mål. Det vi tar med oss från matchen är att de enkla sakerna är dem viktigaste sakerna i slutet av en match, och är lika viktiga även om man leder. Nu blev det en 9-1-vinst, men processen är lång och alla våra spelare är på olika resor inom denna process, så det ska bli roligt att gnugga på varenda träning som är kvar av denna säsong och fortsätta gnugga nästa år. Fem A-lagsdebutanter i år och då är säsongen ännu inte slut – detta är bara början på vår unga flickakademi.

 

Matchfakta finns här. Och här finns tabellen. I nästa omgång väntar nästjumbon Kvarnsveden i Borlänge.

 

 

Foto: Therese Back och Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS