toggle menu

U19-helgen: Klar seger mot ÖSK – sur torsk mot BP

Av Mattias Jansson, Publicerat för 4 månader sedan.

Hammarbys P19-lag gjorde på lördagen ett litet ryck i sin norra allsvenska serie, genom 3-0-vinsten mot tabellfemman Örebro SK. Tekin Olgun svarade för två mål och Adam Würtz för en pyts. För F19-laget blev det en motigare måndagsmatch, där ett A-förstärkt Bajen hämtade upp 1-3 till 3-3 mot BP men släppte in ett avgörande mål på tilläggstid. Nina Jakobsson blev tvåmålsskytt medan Ellen Wangerheim gjorde en kasse.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 3-0 mot ÖSK:
– En match i relativt högt tempo där båda lagen ville pressa högt. Första halvlek präglas av bollbyten lagen emellan och vi lyckas väl bara ha lädret under kontroll på offensiv planhalva under kortare perioder. Dock har vi god kvalitet på våra få anfall och kan därmed gå till paus i tvåmålsledning.

 

– I andra tröttnar motståndarna lite och vi tillåts ha mer boll. Vi har en bra period i mitten av halvleken där vi ökar ledningen och har bud på fler mål. Men ÖSK är inte ofarliga och vid några tillfällen är det mer tur än skicklighet att vi kan hålla nollan. Som helhet en godkänd insats, där vi är hyfsat stabila defensivt matchen igenom.

 

 

F19-tränare Micke Olsson om 3-4 mot BP:
– Sur förlust på övertid. Vi för spelet och skapar många chanser, men får inte utdelning i paritet med det. BP är otroligt effektiva och presterar bra omställningar. Deras kvittering är ett oturligt självmål, men sådant händer ibland. Vi är i 1-3-underläge men stressar inte och går för både upphämtning och vinst, men kammar alltså noll denna gång.

 

 

För P19-laget väntar härnäst ett bortaderby mot AIK på Skytteholms IP, nu på lördag klockan 13.00. F19-laget reser å sin sida till Umeå för att möta serieledaren UIK, på söndag klockan 16.30.

 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments