toggle menu

U19-helgen: Klara segrar på "Kanalplan"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 månader sedan.

P19-laget och F19-laget spelade i helgen hemmamatcher mot Vasalund respektive Älvsjö, och båda 08-derbyna slutade med tydliga trepoängare. Aziz Harabi blev tvåmålsskytt i lördagens 4-0-seger medan Nina Jakobsson och Ellika Holmberg gjorde två pytsar var i en “U21-aktig” 4-1-match på söndagen. Foton från vinsterna finns nedöver i artikeln.

 

 

I lördagens hemmamatch mot Vasalund, som i sin första match fallit med hela 1-9 mot Djurgården med decimerat manskap, var solnaiterna inte mycket närmre poäng än i sin premiär. Bajen tog å sin sida andra trepoängaren på lika många försök. Stevan Beko gav Bajen ledningen mitt i första halvlek, Aziz Harabi utökade från straffpunkten strax därefter och innan paus hann Nobel Tesfazgyi Gebrezgi ordna 3-0. Mot slutet av matchen blev Harabi tvåmålsskytt när han fastställde slutsiffrorna.

 

HIF-tränare Fredrik Samuelsson om 4-0-segern:
– Vi inleder matchen svagt och har svårigheter att hitta rätt i vårt anfallsspel. Första 20 präglas av ständiga bollbyten lagen emellan, och vi har under denna period svårt att etablera spel på motståndarnas planhalva. Resten av halvleken är desto bättre och logiskt nog kommer då också målen i stadig takt.

 

– Andra halvlek är som helhet inte bra, men Vasalund förtjänar beröm för sitt defensiva slit, där de gjorde det svårt för oss att hitta attraktiva ytor på deras planhalva. Defensivt är vi godkända matchen igenom, men offensivt kan vi begära mer, både individuellt och kollektivt. Vi behöver sänka felprocenten i passningsspelet och bli mer resoluta i genombrottsspelet för att känna oss nöjda.

 

Matchfakta finns här, tabell här. I nästa omgång tar sig Hammarby till Grimsta IP och då är det förstås BP borta som väntar. Matchen spelas kommande söndag klockan 17.00.

 

 

På söndagen tog Hammarby emot Älvsjö, som fallit borta mot BP med 0-2 i sin premiär. Medan HIF kommit till Skellefteå med ett ungt lag i sin första match, där det blev 2-4-förlust i matchen mot Morön, blev mötet med Älvsjö lite mer reservlagsbetonat snarare än en akademimatch. På flicksidan saknas som bekant U21-serier och fyra överåriga plus målvakt är därmed tillåtet i F19-serierna. Det innebar bland annat att Helén Eke, Britta Gynning och Frida Thörnqvist fick välbehövliga matchminuter i kroppen, liksom Nina Jakobsson som också gjorde såväl 1-0 i 19:e som 3-1 i 69:e. Däremellan hade Älvsjö utjämnat innan paus, och Ellika Holmberg gjort 2-1 tidigt i andra. Holmberg fastställde också segersiffrorna till 4-1 med tio minuter kvar, mot en grannklubb som även de mönstrade flertalet A-lagsspelare.

 

HIF-tränare Micke Olsson om 4-1-vinsten:
– En hemmapremiär där vi vill dominera och sätta hög press. Vi lyckas delvis i första halvlek och vi tar ledningen. Älvsjö kvitterar dock innan paus, men vi har ett bra snack i halvtid. Några justeringar i vårt spel gör att vi presterar en bra anfallsfotboll och gör ytterligare tre mål i andra. Som helhet en bra genomförd match.

 

Matchfakta finns här, tabell här. Härnäst, kommande söndag klockan 15.00, väntar ny hemmamatch på “Kanalplan” när Piteå kommer på besök.

 

 

ANNONSER

Comments

comments