toggle menu

U19-helgen: Knapp seger mot Frej och utklassning mot Morön

Av Mattias Jansson, Publicerat för 3 månader sedan.

Det blev två väsensskilda U19-matcher på “Kanalplan” den gångna helgen. För det obesegrade P19-laget blev tabellnian Frej en rätt så hård nöt att knäcka – Alper Demirols frisparksmål med halvtimmen kvar blev matchens enda. F19-laget tog å sin sida en skön storseger mot jumbon Morön – hela 8-3, efter fyra mål av kapten Ellika Holmberg. Tränarnas syn på respektive match finns nedan.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 1-0 mot Frej:
– Inte en match som går till historien, direkt. Vi är överlägsna gällande bollinnehav men har ganska svårt att skapa målchanser mot en disciplinerad motståndare. För lågt passningstempo, alltför svaga inlägg och oförmåga att gå på utsidan gör att Frej kan hålla nollan i första halvlek. Vi har tre bra chanser, men inte mer än så.

 

– Till andra halvlek väljer vi ett lite rakare spel för att skapa fler situationer runt motståndarnas box. Efter knappa timmen får vi betalt, då vi vinner en frispark strax utanför straffområdet. Den sätter Alper Demirol i krysset och vi kan, med vissa besvär, hålla undan och inkassera ännu en vinst.

 

– Ingen vidare insats, kanske en av de svagaste prestationerna i år. Därför smakade tre poäng extra bra. När halva serien är spelad har vi goda förutsättningar att uppfylla klubbens målsättning; att komma topp sju och kvalificera laget för Allsvenskan nästa år.

 

Tabell och matchfakta finns på denna länk. Kommande helg, klockan 13.00 på lördagen, ställs Bajen mot Degerfors på Stora Valla.

 

 

F19-tränare Micke Olsson om 8-3 mot Morön:
– En match som vi kommer ut mycket revanschlystna till, efter bortaförlusten i våras. Vi har spelövertaget från avspark och skapar chanser, som tyvärr bara leder till tre ribbträffar samt ytterligare ett antal farliga avslut. Men vi har tålamod och får det förlösande 1-0-målet efter en halvtimme. Kort därefter gör vi också 2-0, och nu känns det som att vi kontrollerar matchen fullständigt. Vi åker på en hands som ger straff för Morön, men replikerar snabbt och gör 3-1, innan slarv leder till att pausledningen bara är 3-2.

 

– Vi pratar i halvtid om att vi måste upp med bolltempot och gå ut med en mycket bättre inställning. Det märks direkt att tjejerna tagit åt sig snacket i paus och nu är det proppen ur. En mycket bra andra halvlek där fem mål framåt är i underkant.

 

Utöver Holmbergs fyra pytsar nätade även Esme Faulds, Mercy Sabuni Söderling, Uma Hammarstrand och Vendela Dreifaldt. Klicka här för tabell och matchfakta. I nästa omgång, på söndag, väntar en utflykt till Uppsala där stadens IK står för motståndet på Studenternas IP. Matchen sparkas igång 18.00.

 

 

Foto: Mattias Saaranen/@bajenklicken

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS