toggle menu

U19-helgen: Kryss i Solna och förlust i Umeå

Av Mattias Jansson, Publicerat för 6 dagar sedan.

Hammarbys P19-lag är fortsatt obesegrat och trots att det blev poängtapp borta mot AIK drygades serieledningen ut. Efter att ha hamnat i tvåmålsunderläge i andra halvlek hämtade laget upp till 2-2. F19-laget som är sjätteplacerat svarade för en stark första halvlek borta mot tabellettan Umeå, men en för dagen och på grund av A-lagsmatchen samma dag tunn trupp kunde inte stå emot i andra. Här är tränarnas syn på matcherna.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 2-2 borta mot AIK:
– Vår första halvlek är rätt svag. Vi har dålig balans och positionering i vårt anfallsspel och blir därigenom sårbara för kontringar. Vi envisas med att försöka med centrala genombrott trots att ytorna finns på kanterna. Att AIK vinner en majoritet av närkamperna gör heller inte saken bättre. Efter 25 minuter släpper vi in ett mål efter slarvigt försvarsarbete.

 

– Halvleken fortsätter på ungefär samma vis. Vi har mer boll, men anfallen fastnar ofta centralt och därifrån kan motståndarna inleda farliga kontringar mot ett oorganiserat Hammarby. AIK är inte dominanta, men de känns hetare och mer desperata i sitt spel.

 

– Vi inleder andra halvlek bättre och får snabbt ett tryck mot motståndarnas mål. Därför känns deras andra mål både onödigt och ologiskt sett till matchbilden. Upprinnelsen är att de kommer loss ur vår höga press, där vi flera gånger på vägen har chans att ta en frispark för att stoppa anfallet. Härifrån visar dock laget moral. Vi reducerar kort efteråt på en hörna och börjar vinna fler närkamper, vilket gör att vi kan behålla trycket. Några minuter efter 2-1 kommer 2-2, ett snyggt anfall som avslutas med ett välplacerat skott från 16 meter.

 

– Efter målet väljer vi att ta ner laget lite i pressen. Från sidan känns det som att det är på vippen att de kan rinna igenom några gånger, därför väljer vi att ta det säkra före det osäkra. Därmed blir de sista 20 minuterna rätt jämna spelmässigt. Vi mötte en motståndare fylld av kamplust och under första halvlek kunde vi inte hantera det. Andra halvan av matchen är bättre. Tack vare en god moral och taktisk disciplin är vi fortfarande obesegrade.

 

Målskyttar blev Adam Würtz och William Axelsson Tervonen. Klicka här för tabell och matchfakta. I nästa omgång möter Bajen tabellnian Frej hemma på Hammarby IP – avspark klockan 13 nu på lördag.

 

 

F19-tränare Micke Olsson om 3-7-förlusten borta mot Umeå IK:
– En konstig match med två ansikten, där vi är det bättre laget i första halvlek och Umeå i andra. Vi leder efter första halvlek och allt ser bra ut, men tyvärr gör vi några misstag och blir straffade. Vi blir också berövade på en straff vid ställningen 3-2 till UIK. Resultatet speglar inte matchbilden, där vi långa stunder för matchen med ett bra presspel och stark direkt återerövring.

 

– Spelarna gör en riktig kämpainsats då vi redan halvvägs mot paus tvingas göra ett byte, eftersom Mercy Sabuni Söderling skadar sig. Vi har bara en avbytare, Lykke Ihrfelt, med på bänken och det blir många trötta ben framemot slutsignalen då det också rinner iväg från 4-3 till 7-3. Vi måste ändå hålla ihop matcherna bättre och inte falla in i svackor, alltså bli jämnare i våra prestationer. Dessvärre är det några felbeslut som Umeå utnyttjar för att ställa om och göra mål.

 

Målskyttar för Hammarby blev Svea Karlsson, Mikaela Hedström och Ellika Holmberg. Klicka här för tabell och matchfakta. I nästa F19-match tar Bajen emot jumbon Morön på “Kanalplan” – avspark 13.00 nu på söndag.

 

 

Foto: Mattias Saaranen – följ @bajenklicken på Instagram för massor av fler P19-bilder

ANNONSER

Comments

comments