toggle menu

U19-helgen: Pojkvinst och flickförlust mot BP

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

Såväl P19 som F19 ställdes helgen som gick mot Brommapojkarna. För P19 blev det en ny seger, lagets sjätte raka, via 3-0 på Hammarby IP. För F19 gick det betydligt sämre, förlust med hela 2-7 på Grimsta IP. I artikeln finns tränarnas syn på respektive match – där båda var betydligt mer tillfreds med andra halvlek än med den första.

 

 

P19-laget vann alltså med 3-0. Målen svarade Adam Würtz, William Axelsson och Elias Mohammed för. Matchfakta och tabell finns här.

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om vinsten mot BP:
– Vår första halvlek är direkt svag. Vi kommer ut och är inte påkopplade mentalt, vilket syns i form av för dåliga närkamper, tappade bollar och låg hastighet i vårt presspel. Man sitter på bänken och är faktiskt nästan lite tagen av hur dåliga vi är.

 

– Vi har lite flyt och får en straff som vi sätter, fortsätter att vara ganska svaga i halvlek, men lyckas med lite tur och en skicklig Oliver Dovin i mål – han var inlånad från A-laget för att få matchminuter – gå till paus i ledning. Dessutom med 2-0; precis i slutet av halvleken tappar deras målvakt in en hörna. Så vi leder, efter årets sämsta halvlek, med 2-0 mot BP. Det kändes ju konstigt.

 

– Vi hade ett snack i halvlek och det gick mest ut på att vi ville att spelarna skulle börja ta ansvar och göra sitt yttersta i varje aktion på en fotbollsplan. Det är grundläggande för oss, och i all idrott, att man försöker gå in med sitt yttersta varje gång man ska ta bollen av en motspelare eller ha full koncentration när man ska passa den. Vi påtalade vikten av att ta det här på allvar.

 

– Och i andra halvlek gör vi det mycket bättre. Vi gör 3-0 i mitten av andra och sedan kan vi göra både fyra och fem medan BP egentligen inte hotar oss någonting. En väldigt svag första halvlek och en relativt bra andra halvlek alltså, men gör vi en sådan här första halvlek igen är risken att vi åker på vår första förlust när som helst.

 

 

 

För F19-laget blev det storförlust i Vällingby. Esme Faulds och 15-åriga Alva Rosenbom (bilden) gjorde tröstmålen. Matchfakta och tabell finns här.

 

F19-tränare Micke Olsson om förlusten mot BP:
– Vi gör en första halvlek som nog är den sämsta för säsongen. Vi släpper till tre fasta situationer som BP gör mål på, och vi är slarviga i vårt passningsspel vilket straffar sig. Vi måste snäppa upp oss i andra, säger vi i halvtid, och det blir bättring och en jämnare fotboll efter paus. Men det här är en match som vi snabbt vill glömma och gå vidare ifrån.

 

 

Foto överst: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments