toggle menu

U19-helgen: Seger mot Norrköping och förlust mot Djurgården

Av Mattias Jansson, Publicerat för 4 månader sedan.

I helgen spelade såväl P19-laget som F19-laget hemmamatch på Hammarby IP. Bajens P19-killar befäste andraplatsen i sin allsvenska serie via 3-2 mot IFK Norrköping. F19-tjejerna, som är sexa i sin högstaliga, föll mot Djurgården med 4-5. I artikeln tar du del av huvudtränarnas syn på respektive match.

 

 

P19-laget tog på lördagen emot IFK Norrköping på “Kanalplan” och efter Nobel Tesfazgyi Gebrezgis ledningsmål strax innan vilan avgjordes matchen via William Axelsson Tervonens båda mål strax efter paus, inom loppet av fem minuter. “Peking” svarade visserligen snabbt, men nästa reducering kom först i slutminuterna och Hammarby kunde hålla undan.

 

 

HIF-tränare Fredrik Samuelssons syn på matchen:
– Vi startar lite darrigt och ger Norrköping en del onödiga frisparkar, där vi är alldeles för heta på felvända spelare. Samtidigt flyter passningsspelet inte som det ska, eftersom vi inte flyttar bollen över tillräckligt stora ytor. När kvarten är spelad bjuder domaren motståndarna på en straff som William Björklund i mål räddar förtjänstfullt. Därefter tar vi över matchen. Vi dominerar bollinnehavet stort och skapar målchanser relativt frekvent. I slutet av halvleken spräcker vi nollan efter ett fint anfall.

 

– Första halvtimmen i andra halvlek är bra från vår sida. Under denna period gör vi två mål och bör i ärlighetens namn göra minst tre till. Tyvärr bjuder vi istället in motståndarna i matchen. De reducerar två gånger och sista delen av matchen får nerv, vilket känns lite onödigt. Vi gör dock i stora delar en rätt bra match och är dominanta långa stunder. Fast vi behöver bli skarpare när lägena dyker upp; vår effektivitet är för tillfället inte tillräcklig för att vi ska vara nöjda med helheten.

 

 

F19-laget tog på söndagen emot Djurgården. Bajen såg ut att kunna gå till paus i ledning, efter att Esme Faulds gjort 2-0 halvtimmen in. Men istället vände blåränderna till kryss i paus och ledning kort därefter, bland annat efter att DIF:s A-lagsanfallare Hanna Stokki svarat för tre mål. Trots 2-5-underläge var matchen inte avgjord – Vendela Dreifaldt och Julia Lindqvist reducerade för Hammarby, som dock inte kom ikapp.

 

HIF-tränare Micke Olsson om matchen:
– Derby och revansch att fodra. Men då vi på förhand inte hade några avbytare blev detta en tuff uppgift. Vi skulle få tillskott under andra halvlek från vårt F17-lag, men först behövde vi ju klara av första halvlek. Det står inledningsvis och väger, och vi pressar DIF till ett misstag som ledde till självmål. Därefter går vi för 2-0 och efter ett fint anfall sätter vi bollen i nät. Djurgården har några vassa chanser men Nelly Arvidsson storspelar i buren och räddar oss. Vi har också ett jätteläge att göra 3-0, men får inte dit bollen. Istället gör DIF 2-1 och 2-2 innan paus.

 

– Våra F17-spelare fastnar i trafiken och anländer en efter en, så vi får göra våra byten utifrån det… Dessförinnan har vi en olycklig period och plötsligt ligger vi under med 2-5. Vi repar mod och tar oss tillbaka in i matchen, men efter den andra reduceringen i 88:e lyckas vi inte kvittera. Vi tar med oss att vi inte ger oss utan kämpar på matchen ut.

 

 

Kommande helg är det P19-killarnas tur att ta sig an dom blårandiga, en match som sparkas igång på Hjorthagens IP 14.00 på lördagen. På söndagen beger sig F19-laget till Älvsjö IP och då är det förstås Älvsjö AIK som tar emot, den matchen börjar 12.00.

 

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS