toggle menu

U19-helgen: Tränarna om 2-2 i Helsingborg och 2-0 mot Umeå IK

Av Mattias Jansson, Publicerat för 4 månader sedan.

Hammarbys P19-lag inledde säsongen i den nya rikstäckande allsvenska serien med klara 4-0 mot Norrköping, men fick på lördagen nöja sig med 2-2 borta i ett blåsigt Helsingborg, där Gustav Hedin och Nobel Gebrezgi nätade. F19-laget lirade premiär hemma mot Umeå IK och gick segrande med 2-0, i än värre aprilväder, med Lykke Ihrfelt och Vendela Dreifaldt som målgörare – baljorna ser du i artikeln. Här berättar lagens huvudtränare mer om respektive match.

 

 

Fredrik Samuelsson om 2-2 på Olympiafältet:
– Om jag börjar med att säga något om matchen mot Norrköping också, så avgör vi den när vi kontrar in två mål i början av andra halvlek. Efter det sjunker vi tillbaks lite, men segern känns aldrig hotad.

 

– Den senaste matchen spelades i rätt svåra förhållanden. I första halvlek har vi kraftig motvind och tillställningen präglas då av duellspel och få målchanser. Helsingborg tar ledningen efter en kontring där vi försvarar oss dåligt. Till andra halvlek ändrar vi formation för att få bättre utdelning i det höga försvarsspelet. Det faller väl ut och vi kan både kvittera och ta ledningen relativt omgående. Vi har sedan flera chanser att punktera matchen, men när inte målvakten räddar så träffar vi stolpe och ribba.

 

– En kvart före slutet tappar vi boll på mittplan och Helsingborg kan kontra in kvitteringen. Ett kryss som svider, vi bör vinna denna match, men har bara oss själva att skylla. Vi behöver bli bättre på att ta vara på våra målchanser och samtidigt sluta med att ge bort enkla mål, om vi ska vinna fotbollsmatcher i denna serie.

 

 

I nästa P19-allsvenska match, på lördag 15.00, tar Bajen emot “Blåvitt” på Hammarby IP.

 

 

Pierre Fondin om 2-0 mot UIK på Hammarby IP:
– Vi får börja med att ta emot de regerande F19-mästarna Umeå IK, tyvärr i dåligt väder, vilket är en bra värdemätare direkt. Tycker vi kommer in i matchen på ett bra sätt där vi känns påkopplade. Vi skapar några halvchanser tidigt innan vi har en boll i nät efter en fast situation, dock bortblåst för offside. I slutet av halvleken kommer ledningsmålet genom Lykke framspelad av Vendela.

 

– I andra halvlek kliver Umeå lite högre i pressen och vi har flera gånger problem att lösa speluppbyggnaden. Umeå lyckas kontra, främst på sin högersida, och har i mitten av andra halvlek ett avslut i ribban och ut. Men till slut kommer även vårt 2-0-mål, genom Vendela efter ett kombinationsspel med Esme.

 

– Anfallsspelet finns det att förbättra i, men Umeå gör det svårt för oss, samt att vädret kan påverka en hel del med blåst och snö. I försvarsspelet sitter vi ihop väldigt bra i stora delar av matchen och är aggressiva. Två fina mål framåt och nollan bakåt mot ett starkt motstånd känns väldigt skönt i en premiär.

 

 

Redan på onsdagskvällen lirar F19-laget igen, då mot BP på “Kanalplan”, med avspark 20.00.

 

 

Arkivfoto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS