U19: Tåget gick – 1-4 mot Täby: "Tråkig sorti"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

I dag lämnade slutspelståget perrongen, i form av Roslagsbanan. Ett mer tänt Täby kunde vända hem med en 4-1-vinst mot Hammarby, som inte åstadkom speciellt mycket mer än Marcus Mitanders 1-2-reducering just innan pausvilan. – Vi förmår inte att vara i närheten av att skapa nerv om poängen i dag, säger en besviken Bajen-tränare, Klebér Saarenpää.

 

Uppgiften blev inte lättare av att Bajen saknade avstängda Jakob Rylander, Olle Edlund och Samouil Izountouemoi samt skadade eller sjuka Mattias Wedin, Eeti Ämmälä och Tomas Wåhlin. Men framför allt saknade man den skärpa och tändning som Täby visade upp. Skärpan mot det omdanade grönvita försvaret gav gästerna tidig utdelning, och tändningen gjorde att man inte släppte in Hammarby i matchen.

 

Det hette ju inför matchen att HIF behövde hjälp av Djurgården i slutomgångarna, men de tankegångarna kom på skam snabbt, och minst lika mycket hade ju AIK behövt den hjälp som HIF inte kunde bistå med i dag. Bajen inledde ändå skapligt, men typiskt för dagen och för hösten var det, när Täby tog ledningen i svallvågorna efter en grönvit hörna. Första avslutet i omställningen i 18:e minuten täcktes, men det andra förpassade Simon Sultan i nät, via Giuliano Gaticas vänsterstolpe.

 

Knappa halvtimmen in fick André Alsanati för mycket fot under skottet sedan David Alm spelat in centralt, och istället kunde TFK utöka kort därpå, efter ett inkast till höger. Via backben hamnade bollen hos Mathias Ericsson vid bortre stolpen, och denne kunde nästan promenera in över mållinjen. Abel Girma, i dag bredvid Marcus Mitander på topp, kom fel till en nick från nära håll tre minuter innan vilan och vi såg ut att gå till halvtid med 0-2. Mitander ville dock annorlunda, och fick dit reduceringen i 44:e:

 

 

Någon injektion hann det aldrig bli. En kantfrispark från höger resulterade i att Linus Ferde nickade in 1-3, redan fyra minuter in i andra halvlek. Hammarby försökte med Alm som vänsterytter och U17-lagets inbytte Lucas Cedermark centralt offensivt, men kom inte närmre än ett halvvolleyinlägg med kvarten kvar, där Alsanati inte fick igenom avslutet.

 

Istället kontrade Täby in 1-4 i 89:e, genom Niklas Gordon Sowersby, när Bajen tvingats till chansbrytningar på det centrala mittfält där bortalaget vunnit i princip varje andraboll redan tidigare i matchen. Den teoretiska chans till slutspel som fanns kvar är nu borta, och Hammarby får fokusera helt på sitt i de två avslutande omgångarna. Där står Gefle borta den 7 oktober och Åtvidaberg hemma på programmet – matcher mot lag kring nedflyttningsstrecket som kan bli nog så tuffa, om man inte kan plocka fram mer av i princip allt än vad man mäktade med i dag.

 

Saarenpää om matchen:
– En tråkig sorti ur toppstriden i dagens match, då vi inte förmår oss själva att vara i närheten av att skapa nerv om poängen. 0-1 och 0-2 i första halvlek ska vi kunna klara av att förhindra på ett bättre sätt. Det sätter oss i en svår sits då Täby är disciplinerade bakåt och inte bjuder på något överhuvudtaget.

 

– Täbys arbetssätt passar perfekt till resultatet för dem, och vi är tyvärr inte skickliga nog för att skapa tillräckligt framåt, för att komma in i matchen igen. Det behövs en gedigen laginsats av alla, för att lyckas i en match av denna karaktär.

 

– Gefle och Åtvidaberg återstår i seriespelet, och där ska vi stå för två helgjutna insatser där vi gör jobbet hela vägen in. Därefter går Ligacupen in i första fasen, vilket avslutar matchandet för säsongen.

 

Statistik, HIF-TFK 1-4 (1-2):
Avslut totalt 9-11 (3-7)
Avslut på mål 3-10 (1-7)
Frisparkar för 7-8 (5-5)
Offside 2-6 (0-4)
Hörnor 5-1 (1-0)
Gula kort 2-3 (1-1); Jarrett, Gatica
Publik 72

 

Ytterligare matchfakta finns här.

 

Foto: John Fransson

kennedyglas10
julgransidobanner
600x600 webb
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet- sidobanner sid1 (003)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

600x600 webb

ANNONS