toggle menu

U19: Wallefelt avgjorde sent i Örebro

Av Redaktionen, Publicerat för 6 år sedan.

Hammarbys U19-lag har inte slagit sig till ro bara för att semifinalplatsen i praktiken säkrats. Nu är den också helt klar, efter 1-0-segern i seriens sista bortamatch, där Brasse Wallefelt slog till med sitt femtonde U19-allsvenska mål för året i 89:e minuten. – Mest nöjd är jag, förutom över första 25 som är bland det bästa vi gjort i år, över vår mentala styrka. Vi blir rånade på en straff i 83:e, men orkar fortsätta forcera och till slut får vi utdelning, säger tränare Andreas Brännström.

 

Andreas, din syn på segern?
– De första 25 minuterna är bland de bästa vi gjort i år, vårt passningsspel då var så snabbt och enkelt att vi var fullständigt dominanta. Tyvärr lyckas vi inte utnyttja det fullt ut och göra mål utan får jaga nästan hela matchen. Mest nöjd är jag, förutom över första 25, över vår mentala styrka. Vi blir rånade på en straff i 83:e, men orkar fortsätta forcera och till slut får vi utdelning.

 

Och precis som A-laget har ni ett riktigt bra defensivt facit under hösten, med sju nollor på de senaste tio matcherna. Vad ligger bakom det?
– Mål har vi ju gjort hela säsongen, men vi har höjt vår lägstanivå och blivit mycket bättre på värdera när det ska gå fort och när vi ska kontrollera matchen med boll. Det ger perioder av lite lägre tempo, men gör att vi får motståndarna väldigt låga och det gör det svårt för dem att anfalla med många spelare.

 

Elvan: Wåhlin – Persson (Jakovljevic 89′), Hjerpebo, Brodin, Alm – Garcia, Weilid – Housni, Masimango (Sequar 59′), Wallefelt – Girma (Armalis 70′)
Mål: 0-1 Wallefelt (89′)
Kort:

 

Nästa match är alltså den serieavslutande, hemma mot Vasalund, lördagen den 15 oktober klockan 14 på Årsta IP.

 

Arkivfoto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS