toggle menu

ANNONS

U21-landslaget: Williot och Oliver EM-kvalar mot Luxemburg och Italien

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Sveriges U21-landslag EM-kvalar vidare i juni och har fortsatt chansen att ta sig till en kvalplats, i så fall på Irlands bekostnad. Den 2 juni ställs “Blågult” mot Luxemburg på bortaplan och den 9 juni kommer Italien på besök. Med i truppen finns återigen Oliver Dovin, som fått Hammarby-sällskap av Williot Swedberg, debutant på denna landslagsnivå efter 14 framträdanden för yngre landslag.

 

– Kul, men Williot har presterat länge på hög nivå och det var på tiden att han kom med, säger sportchef Jesper Jansson.

 

– Williot är en spelare som är väldigt duktig på att ta sig in i motståndarnas straffområde och är en vass målskytt vilket vi eftersträvar. Han kan även spela på flera olika positioner, säger Sveriges assisterande U21- förbundskapten Andreas Pettersson till svenskfotboll.se om debutanten (på länken finns också hela den blågula truppen).

 

Sverige möter alltså först Luxemburg på Stade Émile Mayrisch, hemmaarena för CS Fola Esch, en välbekant klubb för den som intresserar sig för kvalomgångarna till de kontinentala cuperna. Bortamatchen i industristaden Esch-sur-Alzette följs av ett hemmamöte på Olympia i Helsingborg, och då står alltså gruppettan Italien för ett på pappret mindre överkomligt motstånd, där “Blågult” också behöver ett resultat.

 

 

Foto: Kenta Jönsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS