toggle menu

U23-landslagsspelaren Emma Westin till Bajen över sommaren

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Hammarby har ju drabbats av ett par offensiva skadeavbräck under serieinledningen i Elitettan. Detta avhjälps nu, med sommarvärvningen av U23-landslagsspelaren Emma Westin. Den snabba 20-åringen är fostrad i Boo FF men lämnade för två år sedan för collegefotboll med University of California Berkeley. Westin, som trivs bäst i tia-positionen eller som vänsterytter, är tillfälligt åter i stan och kommer då att representera Bajen.

 

– Emma har tränat med oss under 2018 och kommer nu tillbaka. Tanken är att bygga en relation med Emma, som är en Stockholmstjej, och att hon under sommaren kommer att träna med oss. Samtidigt ger det oss en möjlighet att använda henne i Elitettan under perioden som hon är här. Det ökar såklart konkurrensen samtidigt som vi blir mindre känsliga för skador, sjukdom och avstängningar. Emma kommer att åka iväg med U23-landslaget redan till helgen, men hinner köra några pass med oss innan. Vi är glada över att ha Emma hos oss, säger Hammarby Fotbolls sportchef Johan Lager.

 

– Jag är jätteglad att jag har fått chansen att träna och spela med Hammarby under sommaren. Jag tror Hammarby kommer vara en jättebra klubb för mig och jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt till laget under den tiden jag är här. Det ska bli superkul och jag ser mycket fram emot att få vara en del av truppen, säger Emma Westin.

 

U23-landslagets förbundskapten Ulf Kristiansson sade så här till svenskfotboll.se om sin debutant på denna landslagsnivå, efter matcherna mot Italien och USA i april:
– Hon gjorde en jättebra första halvlek mot Italien. Hon var vass i djupled, stark i kroppen och svår att ta bollen ifrån. Hon har en härlig inställning i duellspelet och närkamperna. Det är en målfarlig spelare och hamnar ofta i rätt läge då hon sätter sig själv i avslutslägen. En duktig avslutare, det visade hon mot Italien.

 

Läs också: U23: Emma Westin (intervju från svenskfotboll.se)

 

Foto: Marcus Bolldén

ANNONSER

Comments

comments