Uddamålsförlust i chansfattig genomkörare mot Kalmar FF

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 veckor sedan.

Sommarlägret i Småland avrundades med träningsmatch mot Kalmar FF på ett gemytligt Ekevallen i Kosta. Det blev en ganska chansfattig tillställning där Kalmar drog längsta strået genom Alexander Ahl-Holmström som gjorde matchens enda mål med knappt 20 minuter kvar. Förlust alltså, men Bajens ledarstab fick ändå det de ville ha – en ordentlig genomkörare.

 

Bajen har kört hårdträning på årets sommarläger i uppbyggnaden till den allsvenska återstarten, och det hårdaste passet blev onsdagens träningsmatch mot Kalmar FF.

Nära 1500 åskådare hade tagit sig till Ekevallen i Kosta för att se de allsvenska lagen ställas mot varandra, och de fick se en stundtals rejäl men ganska chansfattig match.

 

Bajen tog kommandot i inledningen och höll bollen inom laget, och i den 15:e minuten gav övertaget utdelning i form av en hundraprocentig målchans. Alexander Kacaniklic fick bollen till höger i straffområdet och slog ett inspel som Vidar Örn Kjartansson stötte mot mål med ett tillslag – och  Kalmarmålvakten Viktor Noring stod för en mycket fin räddning.

 

Kort därefter skapade Kalmar sin första chans när Filip Sachpekidis fick skottläge från nära håll. Även hans avslut stoppades genom rådigt målvaktsingripande – Davor Blazeviz kom snabbt ut och täckte av skottvinkeln och stoppade bollen med benskyddet.

 

Jeppe Andersen och Tim Söderström funkade fint ihop på innermittfältet med framgångsrikt duell- och passningsspel, vilket gav upphov till en rad lovande anfall, men framför egen kasse stängde Kalmar igen.

Efter dryga halvtimmen spelad nickade Kjartansson in bollen i nät efter fint inlägg från Djurdjic, men domaren bedömde att islänning gick för hårt åt sin bevakare innan han gick upp för att skalla till bollen och målet dömdes bort. Några större chanser skapades inte därefter, och första halvlek slutade därmed mållöst.

 

Till andra halvlek kom Kalmar ut med mer tryck framåt, men mer chansrikt blev det inte, snarare tvärtom. Den första riktiga farligheten kom i den 70:e minuten när en Kalmar-hörna med rätt adress var nära att resultera, men Davor avvärjde nicken med fingertopparna.

Bara några minuter senare skulle det dock rassla i Bajenkassens nätmaskor. Alexander Ahl-Holmström stod för en fin prestation när han fick med sig bollen ute vid sidlinjen efter ett långt uppspel, satte av mot mål och ur snäv vinkel sköt han bollen över Davors axel.

 

Bajen tog därefter över mer och mer i jakten på kvittering, men hade fortsatt svårt att skapa chanser. Dennis Widgrens vänsterinlägg med drygt fem minuter kvar som snuddade Ze Vitors panna var det bästa läget, tillsammans med Vladimir Rodic skottläge i den högra delen av straffområdet efter ett snabbt anfall. Högerbacken – Rodic position för dagen – fick dock inte ordning på bollen vid mottagningen och valde att passa i sidled, men då bröt Kalmarförsvaret bollbanan.

Matchen slutade 1-0 till Kalmar efter en hyfsat jämn match med få chanser. Men som sagt – som en ordentlig genomkörare i uppbyggnaden till den allsvenska återstarten tjänade matchen sitt syfte.

 

 

 

ANNONSER

Comments

comments