Uddamålsseger på Hammarby IP

Av Axel Pershagen, Publicerat för 2 månader sedan.

Med uppskjutna serier får Hammarby förlita sig till träningsspelande och i dag gästade BP Hammarby IP för en drabbning seriekonkurrenter emellan. Det blev en munter tillställning med de grönvita ögonen och Bajen avgick med segern 2-1.

 

Med okaraktäristiskt tomma läktare sparkades lördagens träningsmatch igång. En grupp av de mest hängivna supportrarna följde matchen från gångvägen precis nedanför Södermannagatans slut. Och de fick se ett Hammarby som visade den hungern och passionen som förväntas inför årets säsong i den första halvleken. När domaren blåste av för halvtidsvila ledde redan de vitklädda med 2-0 efter att Felicia Saving brutit en passning i BP:s uppspelsfas. Hon tog sig förbi en BP-spelare och sköt en välplacerad vrist till ett elegant ledningsmål.  

 

2-0 kom efter en hörna. Emilia Larsson levererade inlägget och bollen dimper ner i boxen.
Det uppstår lite förvirring och kaos och bland de grönvita är Helen Eke nog närmast men bollen. Den ser dock ut att landa ner i en BP-spelares knä och sedan in i mål. Till synes ett självmål.

 

Den andra halvleken inleddes med att BP reducerade genom ett vackert frisparksmål av Eldina Ahmic. Efter det lös målen med sin frånvaro och matchen löpte ut ganska händelsefattigt. Men när domaren blåste av i sin pipa stod de vitklädda med ännu en seger.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments