ANNONS

Uddlöst åt båda håll i 0-0-matchen mot Sirius

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 veckor sedan.

Det blev en chansfattig match på lördagseftermiddagen där gästerna Sirius i perioder fick styra väl mycket. Hammarby hade visserligen en boll i nät med 20 minuter kvar av matchen, men det dömdes bort för offside, och bortalaget hade ett avslut i stolpen. Närmare mål än så blev det inte åt något håll, vilket förstås var en besvikelse för de grönvita.

 

IK Sirius har överraskat så här långt i Allsvenskan och kom till Tele2 Arena som serietvåa. Uppsalalaget visade från start att det finns fog för tabellplaceringen, och det beröm de fått för sitt spel, genom att ta tag i initiativet.

Hammarby fick visserligen betalt för sin höga press vid ett par tillfällen i matchinledningen, men man lyckades inte förvalta de fina anfallsmöjligheter det gav. Muamer Tankovic distansskott knappt fem minuter in var matchens första avslut – som gick en bra bit utanför – och David Fällmans nick rakt på målvakten efter drygt tio minuter skrämde inte gästerna, som i övrigt var det bättre laget under matchens första 25-30 minuter.

 

Övertaget resulterade i ett par nästan-lägen där inspel längs marken ställde till det för Bajenförsvaret. Nahom Netabay fick det bästa när han mitt i straffområdet valde att spela i sidled istället för att ta eget avslut. Stefano Vecchia blev den som fick skjuta mot mål istället, men David Fällman han fram och blockerade skottet.

 

25 minuter in pausades matchen efter att David Ousted fått en smäll, och under det korta avbrottet fick Hammarby tillfälle att snacka ihop sig. Det gav viss effekt. De grönvita fick bättre tag i spelet även om det inte resulterade särskilt mycket i chansväg, och första halvlek gick mot sitt slut när Vecchia iväg ett fint distansskott som gick strax utanför Ousteds högra kryss, vilket var det sista som hände före paus.

 

Hammarby hade som sagt spelat upp sig något under första halvleks sista kvart, men det höll inte i sig till andra halvlek. Istället var det Sirius som tog tillbaka initiativet. Men Hammarby skapade drygt tio minuter in i andra matchens dittills bästa chans när Abbe Khalili nickade en hörna i sidled in i straffområdet som Tankovic drog till på volley. Han var dock trängd vid skottillfället och fick inte fart på bollen som gick rakt på målvakten.

Det blev startskottet på matchens intensivaste period sett till målchanser. Två minuter senare, i den 58:e minuten, hittade Alexander Kacaniklic sånär Gustav Ludwigson med ett inspel, och minuten efter hade Yukiya Sugita ett skott i stolpen efter en snabb Siriusomställning.

 

Ytterligare tio minuter senare sköt Vecchia en boll som strök Ousteds vänsterstolpe, och minuten efter satte Mads Fenger returen från en Fällman-nick i nät, men målet vinkades alltså av för offside, något oklart på vem.

 

Vid det laget hade Paulinho, Aimar Sher, Tim Söderström och inte minst Junior bytts in, vilket blåste visst liv i Hammarbys spel. Det gjorde att de grönvita avslutade matchen starkast och fick visst tryck mot Sirius, men så mycket mer i chansväg blev det inte.

 

0-0 slutade alltså matchen. Stor besvikelse i Bajenlägret, mer glada miner hos gästerna även om det var långt ifrån ett orättvist resultat.

 

Det blir fortsatt hårt arbete för att hitta rätt och lösa knutarna, för det behövs betydligt mer fart och bättre udd för att trepoängarna ska börja trilla in.

 

Härnäst blir det bortamatch i Småland för Hammarby när laget gästar Kalmar FF nu på torsdag.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS