toggle menu

Uddlöst Bajen snubblade på semihindret

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 vecka sedan.

Det blev ingen tredje cupfinal i följd – istället fastnade lokomotivet på en vintrig listerländsk matta och kunde inte ta sig loss. Att en till synes regelrätt kvittering vinkades bort underlättade inte, men ett rakt spelande Mjällby sysselsatte via omställningar Oliver Dovin mer, än vad Bajen ansatte U21-landslagskompisen i hemmaburen. Bara att bita i det sura päronet och ladda om för seriestart.

 

Gräsmattan på Strandvallen var snötäckt i förrgår men såg förrädiskt inbjudande ut, då Hammarby med Jusef Erabi från start och Montader Madjed åter i truppen inspekterade förutsättningarna. Mjällby, som nått sin tredje semifinal i Svenska Cupen efter att ha trasslat sig förbi Sirius och Kalmar FF, hade såklart inte en tanke på annat än att nyttja det snart ganska gropiga spelunderlaget maximalt.

 

Blott 3233, varav hälften långväga grönvita, fick se en intensiv om än chansfattig matchinledning. Ett första riktigt avslut hade förre Mjällby-yttern Joel Nilsson som fick nicka då Nahir Besaras högerhörna kvarten in blev av varianttyp. Sikten var fri för Noel Törnqvist i hemmaburen som kunde limma ganska obehindrad trots en bra träff från halvdistans. Konkurrenten och lagkamraten i Sveriges U21, Oliver Dovin, hade heller inga större problem med det första ordentliga hemmaavslutet, ett pressat distansskott från Otto Rosengren. Då hade vi avverkat 25 minuter och ungefär i det skedet blev det alltmer svårspelat.

 

Samtidigt hade vi lika gärna kunnat lira på en golfgreen. Hammarby hade tydligt svårt att ladda om efter segern mot AIK medan det såg ut som att Mjällby haft mer än 30 timmar extra vila efter sitt straffdrama i Kalmar. Det var förtvivlat svårt för de grönvita att involvera sina offensiva, kreativa pjäser medan MAIF inte tog några omvägar då tillfälle gavs. Ologiskt var det inte när ett av de raka gulsvarta anfallen, i 38:e, också gav utdelning. Noah Perssons inspel möttes av Rosengren med ett bra direktavslut, som Dovin fick sträcka ut på. Returen gick hyggligt ur vinkel, men Alexander Johansson lyckades ändå trycka dit bollen, som Oliver också var på men utan att lyckas få upp på rätt sida ribban.

 

 

Till andra halvlek lämnade Loret Sadiku plats för Pavle Vagić som kom mer till sin rätta, och då Bajen fick fart på bolltempot började Mjällby ha svårare att freda sig. HIF fick fram ett sjok hörnor som dock inte resulterade. Närmast var det kanske tio minuter efter vilan då Besaras lyftning från vänster möttes av Erabis nick ur främre ytan, och Ivan Kričak fick rädda framför egen mållinje.

 

I nät hamnade bollen tre minuter senare. I huvudrollerna fanns Nathaniel Adjei, mittback från start men vänsterback efterhand, och Shaquille Pinas som klivit in bredvid Edvin Kurtulus mot slutet av första halvlek. Adjei visade med all önskvärd tydlighet att han inte var intresserad av bollen som Pinas sköt i nät, men flaggan kom likväl upp – och jublet framför bortasektionerna gick om intet.

 

Bajen släppte in Montader Madjed, Alper Demirol och Saidou Alioum – den sistnämnde var närmast att få till en förlängning i 87:e då han mötte ett inlägg med en språngnick i slow motion, dock utan att få ner avslutet tillräckligt. Men inte nog med att Mjällby trasade sönder rytmen då tillfälle gavs, så att tilläggsnuffran borde varit betydligt högre än en femma. Det kändes inte som att Hammarby kommit mycket närmre även om en tia åkt upp, medan hemmalagets omställningsspel hade kunnat punktera semifinalen vid flera tillfällen. Det blir nu till att slicka såren och ladda om inför Allsvenskan, och Europa.

 

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS