Ulf Baldhagen blir sponsoransvarig för futsalen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Ni som har följt Hammarbys futsalherrar vet att laget sedan starten haft en positiv utveckling, med förbättrade resultat för varje säsong. I fjol tog man sitt första SM-silver och den gångna säsongen blev det guld, efter en både dramatisk och oviss säsong som förlängdes ordentligt av Coronapandemin. Med guldet kom också den efterlängtade Champions League-platsen. För att visa att SM-guldet inte var en engångsföreteelse och för att kunna göra det bästa av CL-äventyret behöver man utveckla verksamheten ytterligare.

 

Ulf “Uffe” Baldhagen kommer att gå in i rollen som sponsoransvarig för futsalen. Uffe kommer att leda arbetet med att utveckla samarbetet med lagets befintliga partners, men självklart också jobba för att få in nya företag som sponsorer. Verksamheten bygger i dag på ideellt arbete från ledare, spelare och funktionärer. De ideella insatserna kommer att vara avgörande även framöver, men en stark ekonomi behövs för att utveckla laget och locka till sig attraktiva spelare och ledare i den hårdnande konkurrensen. Att “Uffe” blir viktig för laget råder det därför ingen tvekan om.

 

Välkommen, “Uffe”!
– Stort tack! Det ska bli roligt, spännande och säkerligen utmanande.

 

Vad har du för relation till Bajen och futsallaget sen tidigare?
– Till Bajen generellt är det som supporter. Till futsallaget är det både som supporter och motståndare. Jag var aktiv i Söder Futsal i många år, först som målvakt och därefter som ledare. Det var ju Söder Futsal som Bajen vann mot i SFL-kvalet när man gick upp i högsta serien.

 

Som övriga ledare i futsallaget jobbar du ideellt. Varför har du tackat ja till det här uppdraget?
– Flera skäl: jag är bajare i hjärta och själ, jag brinner för futsal samt att jag verkligen gillar det jag sett av helheten Bajen Futsal och dess utveckling. Och så hoppas jag naturligtvis att jag kunna bidra till fortsatt utveckling.

 

Att en Europasatsning kostar förstår nog de flesta. Men var behövs sponsorpengarna som mest?
– Oj, det har jag nog lite svårt att ge ett bra svar på. Jag har fortfarande en del ”blinda vinklar” i det perspektivet. Men som alla vet kostar elitverksamhet pengar. I dagsläget går det överhuvudtaget inte att jämföra med fotbollen. Men ambitionen är ju solklart att allt ska bli mer professionellt. Vi vill bland annat kunna ge ersättning till spelare och ledare. Men som sagt, jag har långt ifrån ”örnkoll” och tror att vår sportchef Jocke Eriksson än så länge är bättre lämpad att besvara den frågan än jag.

 

Vad får man som sponsor till Hammarby Futsal?
– Det beror på vilken typ av sponsorsamarbete man har. Det finns i grunden tre olika paket – guld, silver och brons. I paketen ingår reklam på hemmamatcher, loggor på matchtröjor, exponering i våra sociala medier, säsongskort, att utse matchens lirare med mera. Vi hoppas att upplägget upplevs attraktivt. Responsen hittills har varit positiv. Helt klart är att vårt deltagande i Champions League kittlar extra.

 

Hur ser du att man kan utveckla matchupplevelsen för sponsorer, samarbetspartners och publik?
– Bland annat genom träffar inför hemmamatch mellan ledare och spelare samt sponsorer och samarbetspartners. Happenings, typ enkla tävlingar för publik i halvtid. Sen hoppas jag även att vi kan samarbeta närmare våra sektionssyskon inom Hammarby – fotboll, bandy, handboll och andra, och på så sätt höja helhetsupplevelsen.

 

Slutligen, vad har du för bästa Bajenminne?
– SM-guldet i våras, även om det var trist att inte kunna vara på plats i Eriksdalshallen. Sen är självklart fotbollens guld 2001 ett starkt minne.

 

Vi önskar “Uffe” lycka till i sin nya roll och hoppas att han kan stärka banden mellan Hammarbys olika sektioner, så att publik och samarbetspartners får träffa profiler från Bajens olika delar i samband med vinterns futsalmatcher. Tveka inte att höra av dig till “Uffe” (ulf.baldhagen@hammarbyungdom.se) om du vill vara med på vinterns futsalresa genom Sverige och Europa.

 

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS