ANNONS

Ungdomslandslag: HIF-spelare med vid höstsamlingar

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Matchsäsongen är ju inställd för de flesta av Sveriges ungdomslandslag i år, men en del läger hålls, och till dessa är flertalet Hammarby-spelare kallade. Detta går vi igenom i artikeln.

 

 

Till U21-landslaget var som bekant Kalle Björklund uttagen, men på grund av en skadekänning fick han lämna återbud. Någon speltid i förlusten mot Island eller i vinsten mot Italien blev det heller inte för Sirius-utlånade Hjalmar Ekdal. Härnäst, i början av oktober, EM-kvalar U21 vidare mot Luxemburg och Armenien.

 

F18-landslaget samlas i Strömstad 15-20 september. Sveriges förbundskapten Anders Johansson har kallat 22 spelare till lägret, och bland dessa finns Bajens ytter Hanna Lundkvist. Lagkamraten och innermittfältaren Felicia Saving är uttagen som reserv.

 

P16-landslagets Future Team samlades på Bosön häromveckan och där fanns Hammarbys ytterback Felix Nauska med. På pojksidan har det annars inte hållits några läger på sistone.

 

Flicklandslaget för F16 och F17 håller i det kommande månadsskiftet ett större regionalt läger på Bosön. 45 spelare är från Sveriges norra demografiska landshälft är uttagna av förbundskapten Pär Lagerström, och bland dessa känner vi redan nu igen många från Hammarbys A-matchtrupper. Nelly Arvidsson, backup då Britta Gynning återhämtade sig från en hjärnskakning, kommer att drillas av förre Bajen-keepern Per Fahlström. Bland utespelarna har flertalet nyligen fått göra sina första spelminuter i representationslaget – mittbacken Malva Fors, yttern Eden Lind och innermittfältaren Mercy Sabuni Söderling. Dessutom är offensiva mittfältaren Mabintou Bangoura och anfallaren Esme Faulds uttagna.

 

 

Stort grattis!

 

Foto, Hanna Lundkvist: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS