ANNONS

Vad gör ni nu för tiden?

Av Axel Pershagen, Publicerat för 5 dagar sedan.

För herrarna är det landslagsuppehåll och medan dagens trupp laddar för nystart på söndag blickar vi ut i Europa och stämmer av läget med tre snabba frågor till några som nyligen flyttat vidare.

 

Pa Dibba

 

Vad gör du nu?

– Jag spelar idag i Turkiet för Adana Demirspor.

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– Karriären när jag lämnade Bajen så blev det inte så lyckat med speltid i Shenzhen FC men det blev en uppflyttning till högstaligan i Kina. Sen därefter blev jag utlånad till Shanghai Shenxin i andraligan och spelade nästan alla matcher. Dock var det en väldigt tuff utmaning eftersom laget hade bara juniorer i truppen. Efter ett år med Shanghai så lämnade jag Kina för spel i Turkiet med Adanademirspor. Mitt första halvår i Adanademirspor blev väldigt lyckat poängmässigt.

Hur följer du Bajen i dag?

– Jag följer Bajen via instagram och Dplay.

 

Lotta Ökvist

 

Vad gör du nu?

– Jag flyttade till Manchester och förra säsongen, så nu bor jag här och spelar fotboll mest hela tiden. Tränar under dagarna och på kvällarna umgås jag med lagkompisar och som Cathrine Dahlstrom sa innan så blir det en hel del FaceTime med familj och vänner nu under dessa coronatider.

 

Hur har säsongen gått?

– Vi har endast spelat fyra ligamatcher, tre vinster och en oavgjord, så skulle väl säga att det varit en bra start på säsongen.

 

Hur följer du Bajen?

– Självklart följer jag Hammarby och kollar de matcher jag kan! Tyvärr krockar det rätt ofta med mina egna träningar och matcher men som sagt när jag kan så kollar jag självklart på Bajen! Har även kontakt med några tjejer i laget så det är kul. Håller tummarna för att damerna fortsätter som dem gör nu resten av hösten för då är jag säker på att vi kommer se Bajen i Allsvenskan 2021, där laget hör hemma!

 

Odilon Kossounou

Vad gör du nu?

– Jag tränar på för att hålla mig i form. Utanför planen är jag en person som håller mig hemma mycket och tar det lugnt. Jag spelar mycket tv-spel men gör inget extraordinärt.

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– Sedan jag kom hit till Belgien har jag fortsatt min utveckling. Jag har lärt mig mycket och allt går bra. Jag är väldigt glad över den starten jag har fått på den här säsongen.

Hur följer du Bajen i dag?

– Självklart är jag fortfarande hammarbyare, en klubb jag verkligen älskar eftersom den tagit mig dit jag är nu och jag kommer aldrig glömma Hammarby. Det är min första familj i Europa.

 

Arnor Smarason

 

Vad gör du nu?

– Jag har stått under kontrakt med norska Lillestrøm SK sedan jag lämnade Bajen sommaren 2018.

Jag och min sambo Jeanette fick en dotter (Saga) förra november så numera är det familjlivet som står i centrum med gåturer i Norges vackra natur och babyswim en gång i veckan som höjdpunkt.

Då och då blir det även legendariska spelkvällar (Exploiding Kittens) med Mats Solheim och vänner. Mats har förlorat tre på raken så ni kan bara tänka er hur roligt det är för oss andra.

 

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– Jag opererade knäet tidigt i sommar och har kört rehab fram tills nu så det har inte blivit någon match på mig i år. Det tar mentalt att inte få göra det man älskar men jag hoppas att jag kan börja se ljuset i slutet av tunneln snart.

Laget åkte ur Eliteserien förra året men är god på väg att gå upp igen, det är såklart målet.

 

Hur följer du Bajen i dag?

– Jag följer alltid Bajen så gott jag kan på Dplay och sociala medier. Har sett en del matcher i år, framförallt derbymatcherna.

– Lycka till nu resten av säsongen! Och jag hoppas kunna komma på Nya Söderstadion snart igen som supporter och heja laget framåt tillsammans med alla er fina supportrar.

 

 

Mats Solheim
 

Vad gör du nu?

– Jag spelar för norska klubben Stabæk. Spelar som vanligt på alla positioner, utom anfallare som jag helst vill spela

Annars är det familjeliv, ute i naturen, böcker, fotboll, vänner och spelkväll en gång i veckan. Davor, Dennis, Kalle, Jeppe och David har ärvt mina “Ticket to Ride”-spel, så nu har jag gått över till “Exploding kittens”. Kan rekommandera båda. Smarasson dyker ofta upp på spelkväll och han är inte speciellt bra.

 

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– Vi har haft en ok säsong så här långt, fast har lite mindre poäng än vi hade hoppats på innan serien startade. Men tio matcher kvar så hoppas vi poängutdelningen blir lik hösten vi hade förra året.

Annars så närmar jag mig pensionsålder eftersom jag har svårt att gå nedför trappor.

 

Hur följer du Bajen i dag?

– Ser dom flesta matcher, sen pratar jag mycket med folk i och runt laget. Sen kollar jag updates i sociala medier.

 

Birkir Sævarsson

 

Vad gör du nu?

– Jag spelar fotboll för Valur i Islands högstaliga där vi leder ligan med åtta poäng och fyra matcher kvar. Förutom det jobbar jag deltid i en förskola och pluggar svenska på Islands Universitet.

 

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– Jag signerade för min moderklubb Valur efter att jag lämnade Bajen och vi vann ligan 2018 och håller på att vinna igen nu efter en katastrofsäsong i fjol. Sen spelade jag självklart VM med Island men har inte blivit uttagen i landslagstruppen i år tills nu när jag blev uttagen igen till playoffsmatcherna till EM.

 

Hur följer du Bajen i dag?

– Viaplay på Island visar alltid ungefär två Allsvenskanmatcher i veckan och när dom visar Bajen tittar jag självklart. Annars följer jag med på social media eller försöker hitta stream. Men jag följer med på något sätt på varje match.

 

Neto Borges
 

Vad gör du nu?

– Jag spelar i Brasilien nu, utlånad till Vasco da Gama. Jag bor i Rio de Janeiro och lever ett bra liv i mitt hemland.

 

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– Sedan jag lämnade Hammarby har karriären haft toppar och dalar. En del skador, varav en höll mig borta i ett halvår tyvärr.

 

Hur följer du Bajen i dag?

– Ja, jag följer fortfarande Hammarby. Framför allt i sociala medier men jag ser också alla matcher som jag kan via nätet. Jag har absolut inte glömt all kärlek jag fick! Därför älskar jag Hammarby och är för evigt tacksam.

 

Joseph Aidoo

 

Vad gör du nu?

– Just nu är jag i Turkiet för att spela en vänskapslandskamp med Ghanas landslag. Sedan återvänder jag till mitt lag, Celta de Vigo, för att fortsätta säsongen.

Utanför planen är jag mest med min familj eller tränar på egen hand.

 

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– Min karriär har varit fantastisk. I Belgien kvalificerade vi oss för Europa med Genk. Sedan vann vi ligan och gick till Champions League. Då flyttade jag vidare till La Liga.

 

Hur följer du Bajen i dag?

– Jag följer fortfarande Hammarby och det kommer jag alltid att göra. Jag ser på matcherna och hänger med i sociala medier. När resultaten inte går som man vill blir jag väldigt känslosam. Jag kommer alltid att heja vidare och hoppas på fler segrar. För alltid!

 

Cattis Dahlström
 

Vad gör du nu?

– Jag flyttade efter förra säsongen till Norge för att spela fotboll här i Lilleström Jag jobbar, tränar och kör mycket FaceTime! Det är livet såhär i Corona-tider

 

Hur har säsongen gått?

– Det går helt okej! Vi har haft lite resultat som inte har gått vår väg. Vi ligger trea i serien och har tre poäng till guldet. Så vi kämpar för guldet! Jag spelar fortsatt högerback och kutar längs kanten som alltid!

 

Hur följer du Bajen i dag?

– Jag försöker se alla matcher, både dam och herr. Ibland krockar matcherna på helgerna men är jag ledig så blir det Bajen för hela slanten! Har ju också kontakt med några stjärnor i laget och jag hoppas ju med hela mitt hjärta att dom kliver upp i finrummet i år. Det ser bra ut och jag håller tummar och tår!

 

 

Bjørn Paulsen
 

Vad gör du nu?

– Jag spelar för FC Ingolstadt i Tyskland. Har var varit här sedan jag lämnade Hammarby. Utanför fotbollen har jag min familj (fru och två barn) och vi planerar att återuppbygga en del av en familjegård i Danmark så att vi har en plats att bo på när fotbollen är över. Annars går tiden till att se barnen växa.

 

Hur har karriären sett ut sedan du lämnade Hammarby?

– När jag lämnade Hammarby för Ingolstadt spelade de i 2. Bundesliga. Vi tvingades till playoff mot ett lag från 3. Bundesliga, förlorade och blev nedflyttade. Jag valde att stanna för att försöka lyfta upp laget igen och nådde playoff för uppflyttning men förlorade mot ett lag från 2. Bundesliga. Nu gör vi ett nytt försök medan jag spelar på sista året på mitt kontrakt.

 

Hur följer du Bajen i dag?

– Jag ser så mycket jag kan och har kontakt med Jeppe på snapchat.

Min son är fortfarande ett stort fan av Jeppe (jag vet inte varför) så varje gång han får ett gult kort så hör vi av oss till honom. Och som familj har vi fortfarande kontakt med lite fler spelare i laget.

Vi fortsätter att stämma av läget med våra gamla favoriter dagligen på Hammarby Fotbolls Instagram. Tittar du in i dag kan du till exempel läsa en hälsning från en viss islänning som gjorde det till något av en specialitet att nästan alltid göra mål eller assist och lämna planen med tre poäng när det vankades derby.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS