toggle menu

ANNONS

Vår gemenskap

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 1 månad sedan.

Det är ju egentligen allt vi behöver säga. För att alla redan vet. Men nu när det är som det är, finns det så mycket som vi vill säga, att vi ändå kommer att försöka göra det rättvisa. Vår gemenskap är skriven i sten, som en del av klubbens värdegrund. Men att den levandegörs, förs i bevis och stärks ytterligare varje gång vi ställs inför nya utmaningar, är lika vackert som välkommet. Och det visar ju återigen att vi har de starkaste rötterna.

 

Utan den gemenskapen, det engagemanget och den solidariteten hade vi i dag haft helt andra förutsättningar att förhålla oss till, när vi nu tvingas att gå in i en andra säsong utan publik på våra läktare. Stödet inför den här säsongen har dock varit enormt, större än vi kunnat drömma om, och helt avgörande för klubbens fortsatta överlevnad.

 

Den starka uppslutning som visats av säsongskortsinnehavare, supportergrupper, spelare, ledare och partners samt alla som köpt stödplåtar, matlådor eller merch, eller på andra sätt bidragit till att vi ska klara oss genom pandemin, har också gjort det möjligt för oss att behålla våra höga ambitioner och sportsliga konkurrenskraft.

Det är något som vi är väldigt noga med att förmedla till våra spelare, så att de vet hur många som de egentligen spelar både för och inför, även om det till att börja med är på avstånd. Och vi kommer under säsongen, både på arenan och i våra övriga kanaler, att med stolthet redovisa hur många som egentligen är på match. För att hylla, uppmärksamma och hela tiden påminna varandra om hur mycket kärlek det finns till den här klubben. Och det fullkomligt galna i att vi under ett andra pandemiår säljer över 14 500 säsongskort till Allsvenskan och sätter ett nytt rekord för sålda säsongskort till OBOS Damallsvenskan!

 

Vi ser fram emot att få visa vår uppskattning och ge lika mycket kärlek tillbaka genom våra insatser på planen. Så att vi alla får anledning att jubla och sjunga tillsammans, även om det nu sker i vardagsrum, trädgårdar, på glesa barer eller på alla de andra platser som vi nu gör till våra under matchdag, i väntan på att få vara tillbaka på vår alldeles egna plats.  

Vi tror, hoppas och ser på framtiden med tillförsikt. Men vi är också smärtsamt medvetna om att coronapandemin inte är över. Det finns mycket att förhålla sig till och fortfarande stora utmaningar, för klubben, för samhället och för oss alla. Vi tar därför inget för givet då vi vet att alla har drabbats och att de ekonomiska förutsättningarna kan se väldigt annorlunda ut ett halvår senare – vilket innebär att det under säsongen kommer att gå att få tillbaka kostnaden för de matcher som spelas utan publik.

 

Med det sagt så hoppas vi att så många som möjligt kan och vill stå kvar för att vi ska ha så bra förutsättningar som möjligt. Samt att vi kan behålla våra spelartrupper och den starka organisation vi byggt upp för att driva den här klubben framåt, mot nya höjder och mot nya framgångar, tillsammans med det fantastiska stödet från supportrar och sponsorer. För trots allt som hänt så vågar jag tro, stärkt av vår gemensamma kraft och vår unika gemenskap.

För det är vi som är Hammarby.


Richard von Yxkull, ordförande, Hammarby IF FF & Hammarby Fotboll AB

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS