toggle menu

Viaplay förvärvar sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 8 månader sedan.

Under onsdagsförmiddagen presenterades nyheten att ligaorganisationen EFD (Elitfotboll Dam) ingår partnerskap med Nordic Entertainment Group (NENT Group). Detta innebär att samtliga matcher från OBOS Damallsvenskan kommer att sändas i Viaplays streamingtjänst, med utvalda matcher även i TV6, från våren 2022 till och med säsongen 2026. Läs mer nedan.

 

Se hela den livesända presskonferensen i sin helhet på Viaplays Facebooksida här – där bland annat Madelen Janogy gästade.

 

Viaplay kommer att visa samtliga 26 omgångar med 182 matcher i alla nordiska och baltiska länder samt Nederländerna och Polen. Till detta tillkommer att två matcher per omgång sänds i bolagets kanal TV6. 

 

För sändningarna i Sverige kommer tittarna kunna ta del av full studioproduktion med expertkommentatorer och gäster. Matchproduktionerna utökas markant med fler kameror för att ge tittaren den totala fotbollsupplevelsen.

 

– Våra ambitioner är helt enkelt att tillsammans med EFD bygga upp OBOS Damallsvenskan till att bli den bästa ligan i världen. OBOS Damallsvenskan är redan nu en otroligt stark liga med en passionerad fanskara och nu är det dags för att ta den till nästa nivå. Detta är vår hemmaplan – att tillsammans med rättighetsinnehavare utveckla sporter samtidigt som vi når och inspirerar ny publik genom den bästa streamingtjänsten i branschen, säger Anders Jensen, vd och ordförande för NENT Group.

 

– Detta femåriga avtal med NENT Group är ett historiskt ögonblick för svensk damfotboll. Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vår vision att vara en av världens mest konkurrenskraftiga ligor och kunna ta ytterligare stora steg för att driva damfotbollen framåt, säger EFD:s vd Tomas Hoszek.

 

Foto: Bildbyrån

 

– Att en så pass stor streamingaktör som NENT Group tar över sändningsrättigheten ser vi som en väldigt glädjande nyhet. Det rimmar även väldigt väl med vårt synsätt och sätt att jobba vad gäller vår egen utveckling på damsidan. Det är fortfarande väldigt färskt allting, men jag är övertygad om att detta är ett steg i helt rätt riktning för att utveckla hela ligan ännu mer, säger Hammarby Fotbolls vice vd Markus Nilsson.

 

Inför säsongen 2020 slöt EFD ett avtal om sändningsrättigheten för OBOS Damallsvenskan med Sportbladet. Alla ligans matcher har sedan de senaste två säsongerna sänts i Sportbladet Play. Nu när den rättigheten istället köps av NENT Group kommer Sportbladet fortsatt vara mediapartner till EFD.

 

– Att EFD har två av Nordens största mediahus som partners är precis vad vi behöver för att ta nästa steg i vår utveckling och är verkligen en drömduo att få arbeta med. Sportbladet har med sitt engagemang hjälpt oss att nå ut med våra lag och spelare bredare än någonsin. NENT Group tar nu vid sändningarna och kommer fortsätta lyfta damfotbollen och se till att våra matcher och spelare får den kvalitet och uppmärksamhet som de förtjänar, samtidigt ser vi fram emot att ha Sportbladet med en sportredaktion i världsklass som vår mediapartner, säger Viktoria Gelin, kommersiell chef på EFD.

 

Besök NENT Groups hemsida.
Besök EFD:s hemsida.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS