toggle menu

ANNONS

Viktor Djukanović klar för Hammarby

Av Tilde Ede, Publicerat för 4 månader sedan.

Det står nu klart att Viktor Djukanović kan titulera sig som Bajen-spelare. 18-åringen från Montenegro har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem år, efter att Hammarby nått en överenskommelse med FK Budućnost Podgorica om en övergång. Djukanović blir därmed Hammarbys första värvning inför Allsvenskan 2023. 

 

– Viktor är en offensiv spelare som spelat mycket på kanten, på sikt ser jag även att han kan spela både som central forward och tia. Han är väldigt bra på att utmana en mot en och vill ha mycket boll. Vi får in en av Balkans mest spännande och eftertraktade spelare, jagad av många stora europeiska klubbar. Han är redan uppe på den internationella scenen och kommer spela Nations Leagues B-gruppspel med Montenegros landslag, säger Jesper Jansson och fortsätter. 

 

– Att Viktor väljer Hammarby känns som en riktig fjäder i hatten för oss. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla Viktor.

 

Viktor lämnar FK Budućnost Podgorica efter två år i klubben från Montenegros huvudstad Podgorica, han startade sin karriär i FK Sutjeska Nikšić men övergick 2019 till spel med i Budućnost Podgorica i samma serie. Under sina två år i klubben har han hunnit vinna serien en gång samt cupen två gånger.

 

Under 2022 debuterade han även i Montenegros landslag i mötet mot Rumänien, tidigare han han representerat sitt land i landslagströjan genom U17, U19 och U21. 

 

Varmt välkommen Viktor!

 

Foto: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS