Hårt kämpande Hammarby förlorade mot spelskickligt Ajax

Av Love Gustafsson, Publicerat för 8 månader sedan.

Efter 4-0-förlust på hemmaplan var utgångsläget förstås väl tufft för Hammarby när det så var dags för returmötet med Ajax i UEFA Youth League. Det blev också en mycket svår match i Amsterdam med ett hemmalag som dominerade kraftigt i stort sett matchen igenom. 2-0 till Ajax blev resultatet denna gång, mot ett Hammarby som trots Ajax spelövertag vägrade ge upp.

 

 

Tränare Klebér Saarenpää hyllade sitt lags kämpainsats efter matchen. Det kan tyckas udda efter en 2-0-förlust, men faktum är att det var den grönvita moralen – vilket i högsta grad inkluderade Gaticas målvaktsspel – som gjorde att Ajax inte fick större utdelning trots rejält spelövertag och över 20 avslut.

 

 

Hemmalaget tog tag i matchen från start och redan efter tre minuter presenterade sig två av hemmalagets stora förgrundsfigurer denna kväll – högeryttern Che Nunnely som gång på gång tog sig till inspelslägen, och Jurgen Ekkelenkamp som med en elegant klack på Nunnelys inspel brände det första i en rad närmast osannolika missade jättelägen.

 

 

Hammarby kom denna kväll inte till mer än en handfull nästan-lägen, det första signerat Olle Edlund som sånär tog sig igenom centralt två minuter efter Ekkelenkamps miss. Den sista lilla touchen för att komma ren med målvakten tog på ett försvararben och gick till hörna.

 

 

Mestadels handlade det om försvarsspel för Hammarbyspelarna. Ajax spelade snabbt, resolut och precist, och det gick undan ordentligt när omställningslägen bjöds. De grönvita hade riktigt svårt att hänga med och innan halvtimmen var spelad hade Nunnely – bäst på planen – försett Ekkelkamp med ytterligare två guldchanser, som också brändes.

 

 

Tio minuter från pausvilan skulle så Bajen få ge vika, denna gång efter ett fint anfall längs vänsterkanten. En klack fram till vänsteryttern Saku Ylätupa, som rann igenom och ur snäv vinkel säkert satte bollen under en utrusande Guilliano Gatica.

 

 

Fem minuter senare missade Ekkelkamp åter ett jätteläge efter att blivit frispelad av Nunnely, och just före pausvilan stod Kevin Jarret för ett fantastiskt solonummer på sin vänsterkant där han på vägen in mot straffområdet passerade tre motståndare, spelade snett inåt bakåt just före kortlinjen – men där var en Ajax-fot först på bollen.

 

 

Till andra halvlek fick just Jarret byta position – från vänsterytter till vänsterback. Anledning – för att sätta stopp för vindsnabbe Nunnely. Med sin snabbhet gav också Jarret mindre utrymme åt Nunnely i andra halvlek, och Bajen fick lite mer att säga till om – mer kompakt mellan lagdelarna, och lite mer bollinnehav. De klara målchanserna uteblev dock, medan Ajax fortsatte att komma till ordentliga lägen, ett halvdussin av dem fick Ekkelkamp som fick gå mållös av plan denna kväll. Hade det inte varit för Guilliano Gaticas storspel i mål i andra halvlek hade förlustsiffrorna blivit betydligt större. Bajenkeepern varvade blixtrande reflexräddningar med vältajmade utrusningar och snabba förflyttningar i sidled.

 

 

Matchen närmade sig sitt slut och resultatet såg ut att stanna vid 1-0 till hemmalaget, men med tre minuter kvar fick Nunnely kröna sin insats med ett mål. Högeryttern hade letat sig in centralt i planen och kom loss bakom Bajens backlinje och böjde in bollen just innanför Gaticas vänstra stolpe.
2-0 blev det alltså till slut. En välförtjänt seger för Ajax, en nyttig erfarenhet för Hammarbyspelarna. Europaäventyret är över för U19 efter tuffast tänkbara lottning.

 

 

 

Foto: ajax.nl

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

hif_jobbafoross