toggle menu

ANNONS

Vladimir Rodić klar för Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

Hammarby förstärker truppen inför den allsvenska hösten med mittfältaren Vladimir Rodić. 24-åringen kommer närmast från danska Silkeborg och har skrivit på ett kontrakt med Hammarby som sträcker sig över tre och ett halvt år. – Med värvningen av Vladimir Rodić spetsar vi truppen och visar att vi vill vara med hela vägen in i mål i årets serie, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

 

På tisdagen nådde Hammarby en överenskommelse med danska Silkeborg IF om en övergång för Vladimir Rodić. Den 24-årige yttermittfältaren har även gjort klart sitt personliga avtal med Hammarby och ansluter till grönvitt omgående.

 

– Vladimir är en spelare och spelartyp som vi identifierat sedan en lång tid tillbaka, och nu blev tillfället det rätta att ta in honom. Det är en spelare i en bra ålder som fortfarande är under utveckling, så det är framför allt en värvning gjord utifrån ett långsiktigt perspektiv, men även på kort sikt där han ger ytterligare spets till vår trupp inför den avslutande delen av serien, säger Jesper Jansson, och fortsätter:

 

– Vladimir en mittfältare som kommer tillföra ett djupledsspel, en aggressivitet och en genombrottskraft, vilket är egenskaper vi känt att vi saknat lite i vår truppsammansättning. Han är också i full form, det danska seriespelet har ju startat och han spelade match så sent som i helgen, så han är med och konkurrerar på samma villkor som övriga spelare i truppen från start.

 

Vladimir Rodić började sin professionella fotbollsbana i den serbiska klubb FC Rad, och kom 2015 till Malmö FF. Året därpå lämnade han för turkiska Karabükspor, för att förra året återvända till den skandinaviska fotbollen när han skrev på för danska Randers FC. I vintras gick han så till Silkeborg IF, och nu är det alltså Hammarby som gäller där han återförenas med Nikola Djurdjić som han spelat tillsammans med både i Malmö FF och Randers.

 

– Jag är verkligen glad över att komma hit till Hammarby och är ivrig på att komma igång och spela matcher i Hammarbytröjan, säger Vladimir Rodić.

 

Vladimir Rodić

Född: 7 september 1993

Längd: 176 cm

Vikt: 74 kg

Moderklubb: FK Graficar Beograd

 

HTV-intervju med Vladimir Rodic kommer under kvällen.

 

Foto: Johan Gustafsson

ANNONSER

Comments

comments