toggle menu

ANNONS

Williot Swedberg till Celta Vigo

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 månader sedan.

Det är nu helt klart att Williot lämnar Hammarby för spanska La Liga-klubben Celta Vigo. Klubbarna är överens om en övergång, och Williot har efter genomförd läkarundersökning skrivit på sitt personliga avtal. Övergången är den största spelaraffären i Hammarby Fotbolls historia.
– Jag har haft fantastiska år i Hammarby och nu ser jag fram emot en ny utmaning, säger Williot.

 

Det har inte ens gått ett år sedan Williot Swedberg presenterade sig på allvar i Hammarbytröjan, när han bara minuter in i sin A-lagsdebut hemma mot Degerfors även gjorde sitt första mål. Intresset från utländska klubbar har därefter varit stort, och efter en stark vårsäsong står det nu klart att nästa klubbadress blir Celta Vigo.

 

– Det känns fantastiskt att ha fått jobba med Williot och att vi i Hammarby har fostrat en sådan stor talang. Vi önskar Williot all lycka, och hoppas att våra vägar korsas igen en dag, säger sportchef Jesper Jansson.

 

– Vi har senaste åren jobbat fram en klubbstrategi som vi nu skördar frukterna av. I Williots fall så är alla delar i denna involverad – från Akademin, HTFF, A-laget till bra gemensam plan med spelaren, föräldrar och rådgivare. Det är inte ofta man säljer spelare direkt från Allsvenskan till La Liga så jag tycker att alla inblandade under Williots resa ska känna sig stolta, säger sportchef Jesper Jansson, och fortsätter:  

 

– Samtidigt är det vemodigt att redan behöva ta farväl av honom, men han känner själv sig redo att ta det här steget och det är så klart en dröm och jättemöjlighet för en ung och så pass begåvad fotbollsspelare att få mäta sig i en liga som huserar många spelare i världsklass. Det är också en stor försäljning för Hammarby som ger oss möjlighet att spetsa vår redan starka trupp ytterligare, och att fortsätta vårt långsiktiga utvecklingsarbete. Och så önskar vi Williot stort lycka till och på återseende!

 

Foto: Bildbyrån

 

Williot har spelat i Hammarby sedan han var sju år och visade tidigt tecken på att vara en talang utöver det vanliga, och fotbollen hade han i generna genom föräldrarna Malin Swedberg och Hans Eskilsson. Våren 2021 varvade han spel i U19 och HTFF, och på sommaren blev han så uppflyttad i A-laget. Under årets säsong har han varit en av lagets mest tongivande spelare, och har stått för fem mål. Totalt blev det 29 allsvenska matcher i grönvitt med sju mål och två assist i poängprotokollet.

 

Nu är det alltså dags för Williot att ta farväl till klubben han fostrats i.

 

 – Jag vill tacka alla i Hammarby – tränare, spelare, personal och alla som jag har spelat med ända sen jag var liten och som har hjälpt mig på denna resa. Vill även ge ett extra stort tack till fansen, det största med att spela i Bajen är att få ert stöd. En mäktigare känsla är svår att få än när man känner er bära fram en på planen. Det har varit fantastiska år och nu ser jag fram emot en ny utmaning men kommer alltid känna att Hammarby är mitt hem. Tack!, säger Williot.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments