toggle menu

ANNONS

Zlatan Ibrahimović investerar i AEG Sweden - blir delägare i Hammarby Fotboll AB

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 3 år sedan.

I veckan har representanter för Hammarby Fotboll träffat såväl AEG som Zlatan Ibrahimović i Los Angeles. AEG har givit Hammarby besked om att man sålt hälften av sitt ägande i AEG Sweden till Ibrahimović, vilket i sin tur innebär att Ibrahimović blir delägare i Hammarby Fotboll AB.

 

English version: Zlatan Ibrahimovic invests in AEG Sweden – becomes partner of Hammarby Fotboll AB

 

Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull, som är på plats i Los Angeles, välkomnar Hammarby Fotbolls nya delägare Zlatan Ibrahimović.

– Det här är fortfarande nytt för oss, men givetvis väldigt spännande. Spontant känns tajmingen bra, vi har haft en stark utveckling de senaste åren och nästa år spelar vi i Europa. Att då få in en person som Zlatan Ibrahimović i klubben, med den passionen och vinnarmentaliteten han står för känns helt rätt. Det är för tidigt att säga någonting i detalj om på vilket sätt Zlatan kan komma att bidra till Hammarby Fotboll, men det finns helt klart väldigt stor potential i samarbetet, säger von Yxkull.

 

Zlatan Ibrahimović spelade den gångna säsongen i LA Galaxy, som ägs av AEG. Engagemanget i Hammarby är alltså av en annan sort, men inte desto mindre något han ser fram emot.

– Hammarby är en fantastisk klubb med passionerade supportrar och har stor respekt i både Stockholm och Sverige. Jag har alltid gillat klubben och fansen, sedan är jag imponerad över det klubben presterat de senaste åren, både på och utanför planen. Att få vara med och utveckla Hammarby framåt känns både roligt och spännande, säger Zlatan Ibrahimović.

ANNONSER

Comments

comments