toggle menu

Bajen inför 2 bollar på planen samtidigt och en del andra nya regler!

Av Sebastien Gustin, Publicerat för 2 år sedan.

Vi i BUS är alltid nyfikna på vad som händer i ungdomsfotbollen i Hammarby och har därför intervjuat Daniel Engström Sportchef Knattefotboll.

 

Daniel berättar stolt om Bajenligan:

 

“I Bajenligan som i år firar elva år utgår vi från barnens bästa.

Vid starten för elva år sedan så infördes “retreat line”, för fyra år sedan tog vi bort inkasten för att istället sätta igång spelet, vid sidlinjen, med fötterna.

För tre år sedan infördes två-domarsystem som vi benämner matchledare.

Detta för att barnen ska få mer hjälp på planen utav vuxnas närvaro. 2 domare på 10 barn (femmanna) jämfört med tidigare 1 domare ger dubbelt så mycket hjälp, möjlighet till bekräftelser etc.

Vid årets upplaga av Bajenligan kommer vi att införa 2 matchbollar i spelet på plan, samtidigt.

Detta för att barnen ska få mer bollkontakt under matchen. Vi går i bräschen för svensk barn- och ungdomsfotboll och ser enbart fördelar med våra nya innovativa idéer.

“Only the dead fish follow the stream” (bara döda fiskar simmar med strömmen)”

 

Vidare berättar Daniel om planerna för att 2 bollar på plan också ska gälla i S: Eriks-Cupen och man lobbar för att det ska gälla överallt enda tills man blir senior.

 

Avslutningsvis säger Daniel att nästa år kommer det hända grejer och han avslöjar endast för oss på hemsidan att lägga ut först att man kommer  införa en så kallad “Flygande målvakt”, vilket gör att den försvarande spelaren som är närmast målet får använda händerna för att rädda bollen, detta i ett led att få upp tempot i knattefotboll och att alla ska få testa på under en match hur det är att vara målvakt!

Avslutningsvis berättar han om att man ska ta bort självmål (antal gjorda mål räknas ju ändå inte) och det är  nämligen så att om det görs ett självmål, så kommer lagen i stället få klunsa om vilket lag det är som ska få målet, som man ju då ändå inte räknar. Ja det låter ju lite snurrigt men det viktigaste är att alla mål räknas som bra mål, det finns helt enkelt inga dåliga mål! 😀

 

 

Vi tackar Daniel för intervjun med den nya informationen och det ska bli kul att se hur allting fungerar på planen sen också! 😀

 

daniel_engström_bus_april

På bilden ser vi Daniel Engström Sportchef Knattefotboll, med det två stycken bollar som är premiärbollarna för att spelas samtidigt på plan!

 

På den stora bilden syns en överlycklig Vladimir Rodic som precis gjort ett försök som flygande målis! 😀

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS