Del 2 - BUS intervjuar ett av de yngre framtidslöftena i Jonathan Johnsson som är målvakt i U17

Av Sebastien Gustin, Publicerat för 9 månader sedan.

Vi fortsätter med den långa intervjun med Jonte här i del 2. (del 1 hittar du här om du missat)

 

Jonte berättar nu bland annat om att han slutat gymnasieskolan i förtid, avslöjar att han har ett medfött hjärtfel och att han har tränat med a-laget med mera.

 

Du har ju slutat skolan för att satsa mer på fotbollen, varför gjorde du det?

Mest var det att jag inte hängde med, för att jag missade så många lektioner på grund av träningar och så som kunde vara på eftermiddagen. Sen har jag aldrig varit den som trivs i skolan, jag jobbar hellre 8-16 med ett jobb än att går till skolan 10-14. Jag har också alltid varit mer praktiskt lagd än teoretiskt, så det var dom ämnena jag var bäst på.

 

Hur många träningar kör du i veckan då, eftersom det var för mycket för dig med krock i skolan å så?

Jag kör 5 med laget + match, sen körde jag 2 i skolan också på morgonen. Jag gick i midsommarkransen, som är samarbetsskola med Hammarby, så därför tränade jag i skolan också och jag fortsätter att träna med dom i skolan nu tills jag hittar ett jobb.

 

Vad tycker dina gamla skolkamrater och lagkamrater om att du slutade skolan

Tråkigt så klart, men dom förstår mig och just nu är det nästan som att man är fotbollsproffs (utan att tjäna pengar) då det bara är fotboll som gäller om dagarna, men det kommer så klart ändras på när jag fått ett jobb.

 

Vi på BUS här vill poängtera att vi så klart inte uppmanar barn eller unga spelare till att hoppa av skolan i förtid och inte bara gå ut grundskolan även om man är skoltrött.  Jonte har hur som helst stöd av familjen i sitt val och detta var det som passade han bäst.

 

Nu har ju du inte växt klart förmodligen då du bara är 17 år. Hur ser det ut med själva träningarna och allt, har du redan nu matschema och träningsschema mm. som du ska följa för att inte få skador längre fram när du blir äldre och att du blir rätt tränad nu?

Vi har en kille som kommer hit då och då till Årsta och skannar våran kropp och kan se hur vi sover, vårat energivärde med mera. Vi fick också alla efter det ett varsit kostschema som vi ska följa, då vissa kanske behöver gå upp lite i vikt och tvärtom och så.

 

Jonte erkänner där att han inte är speciellt nyttig av sig så det går lite si och så där med att följa kostschemat, men att han följer det när det gäller frukosten i varje fall! Det känns bra också att Hammarby har koll på de här bitarna då dem är viktiga!

 

Apropå träningar och sånt, det många inte vet är att du har haft hjärtproblem vilket ju kan vara jätteallvarligt om det går dåligt, vill du berätta lite mer om det?

Det var 4-5 år sen, som vi var på ett besök på vårdcentralen och dom tog EKG och så och lyssnade på mitt hjärta och dom hörde blåsljud. Så vi fick åka in till Södersjukhuset efter på lite mer tester och då visade det sig att jag hade missbildad hjärtklaff. Då sa dom till mig att jag skulle behöva operera den i framtiden och lägga in en mekanisk klaff och efter den operationen kan man inte anstränga sig alls. Men dom sa också att man inte vet när och om den operationen skulle kunna ske, det beror lite på hur det ser ut framåt i fall man har oturen eller inte att behöva operera den, så det kan hända om 5 veckor, 5 månader, 5 år eller inte alls.

 

Just nu ser det i varje fall bra ut, det var inte alls länge sen jag var på läkarundersökning och kollade och dom sa att allt såg bra ut då 

 

Varje gång inför ett läkarbesök är jag riktigt nervös, för att dom skulle säga att det inte ser bra ut. Jag lever ju för spela fotboll och det skulle vara en riktig mardröm ifall det inte gick mera. Men annars när det inte är i närheten av ett läkarbesök för att kolla hjärtat, så kör jag på bara som vanligt.

 

(Vi tycker det är väldigt starkt och modigt av Jonte att berätta om sina hjärtproblem och vi hoppas så klart att han aldrig kommer att behöva operera sig så att han i framtiden kan stå för Bajens A-lag!! En del kommer inte så långt på grund av andra sjukdomar och en som väldigt hemsk är cancer, Hammarby har en insamling mot cancer och vill du deltaga kan du göra det här )

 

Den läkarundersökning du var på för inte alls länge sen, var inför U19  och deras Champions League deltagande. Är du någon form av reserv då, i och med att du står för U17 nu och det är U19 grabbarna som åker ner?

Ja det stämmer jag är reserv i fall någon av de två U19 målvakterna av någon anledning inte kan åka med, då kallar dom in mig.

 

Det var 5-6 till i U17 laget som också gjorde läkarundersökning inför mötet med i Champions League mot Ajax som också är reserver i fall dom behövs.

 

Det här med att ändå bara vara reserv när man var med och vann SM-Guldet som gjorde att Bajen lirar i Champions League hur känns det?

Jag vill ju så klart vara med, men det är ju kul för de grabbar som åker och jag är i varje fall reserv. Sen är det många av grabbarna som lirade U17 förra året som nu är 18 år och spelar med U19 i år. Själv var jag ju ett år yngre när jag vann SM-Guld och är bara 17 nu, så jag hoppas vi vinner SM-Guld i år igen, så har jag säkert ännu större chans att vara med i Champions League nästa gång i  stället!  

 

Hur är det med stämningen mellan er målisar då, ni är ju en del som står i U17, U19 mm. är det stor konkurrens? Har ni a-lagets målvakts tränare Mille som målvaktstränare också?

Stämningen är bra emellan oss och vi hjälper och stöttar varandra och ger varandra tips på att bli bättre och så. Just nu har jag Håkan i U17 och Gustav Scheutz i U19. Jag har dock tränat två gånger med a-laget och då hade jag Mille.

 

Ah va kul att träna med a-laget, fick du några tips av målvakterna som stod i a-laget då?

Det var jag och Tim Markström då andre målvakt som tränade då (Tim har numera lämnat Bajen för Sandviken) och han gav mig några bra tips!

 

 

jonte_i_artikel_2
Tror inte helt att Jonte ser ut så här när han ska psyka en straffskytt och va beredd i mål, men nära kanske 😉

 

Del 3 och den sista delen i intervjun med Jonte hittar du här

 

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

Banner-600x600

ANNONS