Del 3 - BUS intervjuar ett av de yngre framtidslöftena i Jonathan Johnsson som är målvakt i U17

Av Sebastien Gustin, Publicerat för 9 månader sedan.

I del 3, den sista delen av intervjun med Jonte så berättar han bland annat om vad han vill förbättra som målvakt, vilka hans favoritspelare är och att hans storebror har riktigt stora skor!

 

Vad tycker du är dina styrkor nu som målvakt då och vad vill du förbättra inför framtiden?

Mina styrkor är spelet med fötterna, spelförståelsen och att jag är explosiv! Där är nog största styrkan spelförståelsen, att jag läser spelet bra, kan se vart motståndarna ska passa och hinner ut och kan sno åt mig bollen ifrån dom. Att jag spelat ute mycket har verkligen hjälpt mig att få dom egenskaperna!

 

Det är en viktig egenskap för en målvakt att kunna läsa av spelet bra så att backlinjen kan känna sig trygg.

 

Jag vill förbättra fysiken men det kommer att komma så småningom och så vill jag förbättra inläggsspelet, jag har blivit mycket bättre men det finns fortfarande potential att bli bättre.

 

Har du spelat någon u19 match, var du inte med på en förra året?

Nej det var en u21 match förra året mot Sundsvall. Det var coolt att bli kallad, men jag va lite nervös och på bussresan dit snackade jag inte lika mycket som jag brukar göra, då jag inte kände någon alls förutom nån U19 spelare som var med på samma sätt som i vanliga laget i U17.

 

Vi har ju några spelare som varit U19 och spelat i U21 som inte är så gamla som till exempel Leo Bengtsson och Markus Degerlund som nu spelar från start eller sitter på bänken för A-laget. Dom är ju inte så jättemycket äldre än dig, känns det inspirerande att dom får spela redan nu även om det kanske på ett sätt är mer konkurrens för en målvakt än en utespelare då man helst inte byter målvakt från match till match och så!?

Jo visst är det så, det är inspirerande. Bajen har ju inte varit direkt kända på länge för att släppa upp talanger till a-laget, men nu har det blivit bättre. Man ser till exempel Olle Edlund som är lika gammal som mig och han har ju suttit på bänk i a-laget och spelat en träningsmatch där han gjorde mål. Så det är som sagt inspirerande och ingenting är ju omöjligt!

 

 

Nu har vi ju Johan Wiland som står i mål och han är ju ganska så gammal, även fast målvakter kanske håller lite äldre som utespelare då dom blir äldre. Men vad tror du, tror du Bajen som nu sagt att dom ska satsa på att plocka in mera spelare från egna led, kommer kolla på er unga målvakter i stället för att plocka in säg en Moldavisk gammal landslagsman i mål?

Ja just nu står ju Johan, både han och Benny Lekström är ganska gamla och Johan har väl kontrakt tror jag tills jag slutar spela i U19. Så det skulle sitta perfekt om man vart uppflyttad redan då, men nej jag tror inte ändå jag skulle få spela som första målvakt direkt, men om jag har tur och tar chansen så kanske jag får va reservmålvakt redan då!  

Förut fanns det ju också en regel som gjorde att man kunde vara utlånad till ett annat lag, men sen så fort Bajen behövde en så kunde man hoppa tillbaka och vara med och spela för Bajen. Alla spelare behöver ju matchning, speciellt målvakter, det är svårt att bli bättre om man inte få spela match.

Så om den regeln kommer tillbaka kan det också vara ett alternativ att bli utlånad medans man är reservmålvakt, så man får spela matcher som sagt och bli bättre för att kunna konkurrera ännu mera till en startplats!

 

 

Har du någon målisidol eller några målvakts favoriter? Sitter du och kollar Youtube klipp för att kolla in någon grym målvakts målvaktsteknik?

Jag kollar inte hur målvakterna gör, jag kollar mest motivation och då är det mest Manuel Neuer (landslagsmålvakt för Tyskland) och David de Gea (landslagsmålvakt för Spanien) som jag kollar in. Ser hur dom gör för att tagga till extra inför match å så

 

Har du någon favoritspelare i Bajen och sen i världen?

Finns många jag gillar i Bajen så den är svår, men jag får säga en som inte spelar längre, nämligen Aidoo! Han spred mycket glädje i omklädningsrummet och var riktigt rolig och trevlig. Jag fick sitta mitt emot han när jag tränade med a-laget och jag satt och småskrattade för mig själv hela tiden!

 

Utanför Hammarby måste jag säga Lionel Messi.

 

Nu är ju båda dom två utespelare, som om jag ska säga målvakter så blir det Neuer och de Gea!

 

Nu vill vi ju veta lite annat om Jonte med, till exempel vad hans favoritglass är eller om han har några tips till er BUSare som joxar med trasan med mera.

 

Har du nått tips till alla BUS barn som spelar fotboll? Det va ju inte så jättelänge sen du var i BUS ålder 

Nu kanske jag inte är den bästa förebilden då jag inte är den som är ute å springer på kl 8 på morgonen och så, men för att bli bra (riktigt bra) måste man träna mycket. Men även om man vill bli riktigt bra, ska man själv fortfarande tycka det är roligt att spela, är det inte roligt är det inte värt det annars. Men om det är roligt, kämpa på så gott ni kan för det kommer hjälpa er!

 

 

Har du nånsin provat på någon annan sport än fotboll?

Nej jag har bara kört fotboll, inte ens provtränat i någon annan sport. Och på vintern nu så finns det ju mycket sporthallar och så, så att man fortfarande kan spela i stället för att hålla på med någon vinteridrott

 

 

Du sa ju innan att du ju inte äter så bra alltid, vad gillar du helst, kakor och bullar eller är det mera smågodis å sånt?

Jag äter inte så mycket godis nu, i så fall blir det smågodis, annars mest chips å så. Fast ja jo, Turkisk Peppar älskar jag, så det blir några påsar per vecka, och så gillar jag läsk, dricker minst ett par per dag. Tandläkaren blir nog inte så jätteglad för det, men jag ska försöka skärpa mig!!

 

Okay! Förutom det har du någon favoritglass?

GB Sandwich helt klart!

 

En helt annan sak vad har du för skostorlek? Jag råkar veta att din storebror har riktigt stora skor, men vad har du?

Jag har storlek 44, men det är ingenting mot min brorsa, han har 47 eller 48 i skostorlek, riktiga båtar helt enkelt!

 

Vad tänkte du när din gamla U17 ass-tränare Tobbe slog in en långboll i mål på dig?

Eh asså pass;)

 

Sen absolut sista frågan! Är du singel?

Ja jag är singel och sökande! 

jonte_i_artikel_1

Vi tackar Jonte för den långa intervjun och önskar han all lycka i framtiden och att han når dom mål han har satt upp! Givetvis med ett hjärta som inte knasar! <3

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

Banner 600x600

ANNONS