toggle menu

Publikinformation – Hammarby IP

Arena och biljetter

 

Kom gärna i god tid, så minskar risken för köer och för att du inte hinner in till spelarnas inmarsch. Entréerna öppnar en timme innan avspark.

 

Entréerna öppnar en timme innan avspark, om inget annat anges i aktuell publikinformation-artikel i vårt nyhetsflöde.

 

På biljetten står vilken entré som gäller för ingång. Övre entrén, via gångbron, leder endast till västra läktaren. Nedre entrén, via stentrappan, leder till såväl östra som norra och västra läktarna.

 

När du närmar dig insläppet, var redo med biljetten på mobilen och dra upp telefonens ljusstyrka, så går inpasseringen smidigare för alla.

 

 

Förköp av biljetter görs via den här länken. Har du frågor om lösbiljetter, kontakta biljetter@hammarbyfotboll.se.

 

Biljettköp på plats: Biljettluckorna i entréerna öppnar 60 minuter innan match. Observera att det då tillkommer 20 kronor i avgift. Vi rekommenderar alltså er alla att förköpa via webben för att spara både tid, för dig och andra, vid inpassage och en extra slant över till halvtidsfikat. Tänk också på att biljettköp på plats endast sker med Swish.

 

Biljett över? Om du har en biljett som du inte avser att använda kan du besöka Gröna Marknaden på Facebook för att skänka eller sälja den till någon som behöver.

 

Entré med spelar- och ledarkort endast via skanningsgrinden vid nedre entrén på trafikplan. Två personer per kort gäller, i mån av plats, på den östra samt norra läktaren.

 

Till och från arenan rekommenderar vi kollektivtrafik. Från tunnelbanestationen Skanstull är promenadavståndet 750 meter. Kommer du med buss gäller hållplats Södermannagatan på Ringvägen. Då det råder stor brist på parkeringsytor nära arenaområdet avråder vi från bilen som färdmedel till Hammarby IP.

 

 

Service och säkerhet

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Framför allt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker. Det handlar till exempel om bangers, inkastade föremål, okontrollerad/olaglig pyroteknik eller bråk på och utanför arenan. Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Dessa föremål får du inte ta in: Vattenflaskor, mat och dryck (annat än i medicinskt syfte). Väskor större än 40 x 40 x 20 centimeter. Glas, burkar, aluminiumflaskor. Laserpennor. Selfiepinnar. Drönare. Alla slags vapen. Alkohol. Olagliga droger. Skateboards, hoverboards eller andra fritidsfordon (ex sparkcyklar). Djur (som inte hjälper funktionshindrade). Tekniska enheter som kan störa publik eller arrangemang. Hjälmar. Masker (annat än mot smittspridning). Projektiler som frisbees eller fotbollar. Aerosolburkar. Pyroteknik. Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder. Stora paraplyer och/eller golfparaplyer (förvaring saknas). Stativ eller annan professionell kamerautrustning avsedd för video- och/eller ljudinspelning (systemkameror för privatbruk tillåts om det inte stör andra besökare). Batterier till elcyklar.

 

Effektförvaring finns i den övre biljettluckan. Där kan du lämna in föremål som inte får komma in på arenan.

 

Rökning är inte tillåten inne på arenan.

 

Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.

 

För att Hammarby Fotboll ska kunna bibehålla en öppen arena, där man kan röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, är det av yttersta vikt att detta inte missbrukas. Därför gäller att alla besökare står/sitter på den läktare som man köpt biljett till.

 

Publikvärdar finns på och vid alla läktare, och dessa kan kontaktas för hjälp och info. Ordningsvakter finns på plats vid behov, för hjälp med service och för upprätthållande av ordning. En SLO finns på plats för att säkerställa publikservice och utveckling av arrangemanget ur ett supporterperspektiv. Kontakt till SLO på matchdag: 073-229 56 66.

 

Kioskerna i Gula Villan och på västra läktaren bemannas av Gröne Jägaren, som även har grill på arenaområdet.

 

BUS-land finns på plats snett bakom Gula Villan, med kul aktiviteter för familjens yngre medlemmar.

 

Barnvagnar får tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs den norra kortsidan på grusvägen, alternativt bakom östra läktaren.

 

Tillgänglighetsplatser, för dig som har extra behov av tillgänglighet in och ut ur arenan och för upplevelsen av evenemanget, finns på arenan. På västra läktaren finns sju platser och på östra läktaren 20 platser (observera att skymd sikt kan förekomma på östra, på grund av stående publik). Dessa passar vid behov av rullstol, hörsel- och synskada, begränsad rörlighet samt övriga extra behov som kan föreligga. En medföljande ledsagare anvisas även till dessa platser. Dessa biljetter köps antingen via den vanliga biljettlänken eller i biljettluckan i mån av plats.

 

Souvenirer: Hammarby Fotboll har souvenirförsäljning på plats inne på arenan. Tillsammans med Intersport ställer Hammarby Fotboll upp en matchdagsshop som öppnar 60 minuter innan avspark.

 

Bollservice: Tjejer och killar från klubbens ungdomslag.

 

Borttappat: Kontakta vaktmästeriet på Hammarby IP. Om du hittat något kvarglömt, lämna till personal på arenan.

 

Kontakt: Vid frågor och idéer om informationen, kontakta ansvarig för evenemangsservice Andreas Jonsson: andreas.jonsson@hammarbyfotboll.se. Vid frågor specifikt om biljetthantering, kontakta biljettansvariga: biljetter@hammarbyfotboll.se. SLO: jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se.

 

 

Foto överst: Marcus Beckford

Publikinformation – Hammarby IP