toggle menu

Publikinformation – Tele2 Arena

Biljetter, entréer och parkering

 

På din biljett anges vilken entré du ska använda – det beror på vilken läktarsektion du valt. Om du får problem i samband med inpassering, så får du hjälp hos Ticket Info Norr på arenans norra sida. För bortapublik gäller Ticket Info Syd.

 

Entréerna öppnar en timme innan avspark, om inget annat anges i aktuell publikinformation-artikel i vårt nyhetsflöde.

 

Åldersgränser för biljettkategorierna:

Vuxen: 19 år och äldre.
Ungdom: Till och med 18 år.
Student: Innehavare av CSN- eller Mecenatkort.
Pensionär: 65 år fyllda eller innehavare av pensionsbevis.
Barn går på sittplats gratis i vuxens sällskap till och med sex års ålder, om det sitter i en vuxens knä och inte upptar egen stolsplats.

 

Nyttiga länkar:

Förköp av biljetter – slipp noja över slutsålt och spara en slant
Ladda ner AXS app – för smidigt biljettköp där din mobil skannas av
Karta med entréer hittar du här – billigare och enklare än köp på plats
Gröna Marknaden på Facebook – skänk eller sälj en biljett du inte kan använda
biljetter@hammarbyfotboll.se –  hit mailar du vid frågor kring biljettköp

 

Parkering:

I arenaområdet finns tre parkeringsgarage. Arenagaraget under Tele2 Arena har 600 platser, P-huset Parkören på Arenavägen 60 rymmer 173 bilar samt Globen Shoppings parkering på Arenavägen 49.

 

Arenagaraget har också tio platser för rörelsehindrade, medan Arenaslingan utanför arenans norra sida har fyra tillgänglighetsplatser.

 

 

Service och säkerhet

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Framför allt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om bangers, inkastade föremål, okontrollerad/olaglig pyroteknik och bråk på/utanför arenan. Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Rökning är inte tillåten inne på arenan.

 

Trappor måste hållas fria, då personal behöver kunna jobba om olyckan är framme.

 

Stå/sitt på läktaren du köpt biljett till. Hammarby Fotboll vill bibehålla en öppen arena där man kan röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, och då är det viktigt att detta inte missbrukas. På derbyn är det fler avspärrningar än vanligt.

 

Tryck inte på. Köer bildas vid entréerna och vi ber er därför att komma i god tid, ta det lugnt samt att visa respekt och omtanke för såväl annan publik som personal.

 

Dessa föremål får du inte ta in: Vattenflaskor, mat och dryck (annat än i medicinskt syfte). Väskor större än 40 x 40 x 20 centimeter. Glas, burkar, aluminiumflaskor. Laserpennor. Selfiepinnar. Drönare. Alla slags vapen. Alkohol. Olagliga droger. Skateboards, hoverboards eller andra fritidsfordon. Djur (som inte hjälper funktionshindrade). Tekniska enheter som kan störa publik eller arrangemang. Hjälmar. Masker (annat än mot smittspridning). Projektiler som frisbees eller fotbollar. Aerosolburkar. Pyroteknik. Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder. Stora paraplyer och/eller golfparaplyer (förvaring saknas). Stativ eller annan professionell kamerautrustning avsedd för video- och/eller ljudinspelning (systemkameror för privatbruk tillåts om det inte stör andra besökare). Batterier till elcyklar.

 

Effektförvaring: I Gate 5, Aviici Arena (Globen) finns det en effektförvaring där du kan lämna in tillhörigheter som inte kommer in på arenan.

 

Personal: SLO finns på plats. De tar gärna emot synpunkter och idéer under arrangemanget samt framtida önskemål. Tillgänglighetsvärdar vid rullstolssektioner finns på plats för kontakt med supportrar. Publikvärdar finns på och vid alla läktare med publik, för hjälp och info. Ordningsvakter närvarar för både service och upprätthållande av ordning.

 

Mat och dryck: Kiosker och snabbmat hittar du på plan 4 (nedre etage) och plan 6 (övre etage) bakom de västra, östra och norra läktarna. Så även på plan 5 (mellanetage), sektion 210-224. Dessutom finns ett antal mobila enheter, som börjar sälja då entréerna öppnar. Snabbmaten stänger en kvart efter paus och kioskerna en halvtimme in i andra halvlek.

 

Taket: Är stängt mellan 15 november och 15 mars, och öppet resterande tid om vädret tillåter.

 
 

Tillgänglighet

 
Familjeläktare finns på utvalda matcher på två ställen. Dessa är avsedda för barn (0-14 år) i sällskap av vuxen. På sektionerna B329-B333  är fullsatt med säsongskort  (finns endast singelplatser till försäljning) men på B310-B314 är det också familjeläktare och där finns gott om platser. Barn upp till och med 6 år går in gratis i vuxens sällskap, förutsatt att de sitter i knä och inte upptar egen stol.  Barnvagnsparkering finns vid entré D.

 

Tillgänglighetsplatser finns för dig med rullstol, begränsad rörlighet, hörsel- och synskada eller andra extra behov av tillgänglighet, för in- och utpassering och för upplevelsen, finns runt om på arenan. En ledsagare anvisas också till dessa platser, medan intyg behövs för ytterligare ledsagare. Biljetterna säljs på länken överst i artikeln och platserna är fördelade så här på arenan: B335 och B338 för dig som vill se matchen från klackens övre etage. Till nedre etage gäller A211 till A215 på sydvästra läktaren, A108 för västra samt A126 för östra. Behöver du använda hiss gäller entre X till klackläktaren och entre I till platserna A211-A215 i sydvästra hörnet. Vill du nå entréplan från trafikplan rekommenderas entré I eller hissen mittemot entré Z.

 

Syntolkning finns att förbeställa på info@stockholmlive.com. Då uppger man namn, person- och telefonnummer, vilken entré man har. Vi tillhandahåller också teckenspråkstolkning på storbildsskärmen i arenarummet.

 

 

Souvenirer och övrig info

 

 

Bajen Bar Håller i sedvanlig uppvärmning på Colosseum.

 

Bajen Bar är Hammarby Fotbolls koncept för uppladdning inför klubbens hemmamatcher på Tele2 Arena. Officiella Bajen Bar finns på Colosseum nattklubb under Tele2 Arena (Arenavägen 75) och här bjuds det på uppsnack inför matchen med diverse Hammarbyprofiler, startelvan presenteras alltid här först och allt sker under ledning av programledare Isak Wahlberg – bekant som programledare för Hammarby Fotbolls officiella podcast ”Just idag”. Det serveras också mat och dryck. Information om aktuellt program hittar du alltid i publikinformationen bland artiklarna inför matchen.

 

Souvenirförsäljning finns på Arenatorget (inte inne på arenan). En matchdagsshop öppnar tre timmar innan match och erbjuder ett extra stort utbud. Shopen har även öppet en timme efter att domaren blåst för full tid.

 

Supportergrupper säljer souvenirer vid klacksektionerna – bakom kortsidans båda etage.

 

Insamling till tifon sker innanför vissa entréer, där bidrag läggs i hinkar. Du kan också stötta våra läktarkreatörer genom att sätta in valfri summa på bankgiro 154-2158, eller via Swish till 1236625438.

 

Sveriges bästa matchprogram finns att köpa utanför arenan och kostar 40 kronor. Håll utkik efter veporna. Glömmer du köpa, så kan du alltid beställa här. Mer om innehållet i aktuellt nummer hittar du här på hammarbyfotboll.se inför varje hemmamatch.

 

Bollservice står tjejer och killar från klubbens ungdomslag för.

 

Tappat något? Då når du Stockholm Live på telefonnummer 08-600 91 00. Hittat något? Lämna det till centralvakten vid Globen Gate, Arenavägen 35.

 

Kontakt: För frågor och idéer om informationen, kontakta SLO på jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se eller maila evenemang@hammarbyfotboll.se. För frågor specifikt om biljetthantering, skriv till biljetter@hammarbyfotboll.se.

Publikinformation – Tele2 Arena