Match | Eskilstuna United - Hammarby

Damallsvenskan, 2017-04-17 17:00

Publiksiffra: 2013

Eskilstuna United

1:0

(0:0)

Hammarby

Eskilstuna United

Hammarby

Uddamålsförlust i premiären

 

Den damallsvenska premiären slutade med förlust, 0-1 (0-0), på bortaplan mot Eskilstuna United. Bajen inledde klart piggast för att efter tio minuter bli tillbakapressade. Efter paus skapade HIF återigen ett antal farliga chanser, men i minut 50:e matchminuten tog hemmalaget ledningen via ett långskott. Bajen pressade därefter förgäves på för en kvittering.

 

Premiären inleddes mycket starkt av nykomlingarna från Södermalm som i dag spelade ett klart lägre försvarsspel med lägre press än i träningsmatchen mot Eskilstuna senast. Det var Bajen som hade mest boll i inledningen och spelade mycket moget som nykomlingar i serien. Men efter de första tio minuterna tog hemmalaget över allt mer av bollinnehav och spel. Men HIF försvarade sig med ett mycket disciplinerat försvarsspel, och lyckades komma tillbaka för att ta över mycket av spelet, de sista tio minuterna av första halvan.

 

I inledningen av andra halvlek så var det återigen Bajen som inledde starkast genom offensiva löpningar och farliga omställningar. Redan i matchens 47:e minut var lagkapten Olga Ekblom framme i en stark löpning som resulterade i ett hopslag med den utrusande målvakten. Bajen tog sig även fram ett antal gånger på högerkanten och fick till bra inspel framför mål som var riktigt farliga i andra halvans inledning.

 

I den 50:e matchminuten kom Eskilstuna fram i en omställning på högerkanten genom Fiona Brown, som chansade på ett långskott, som oturligt letade sig in i Bajenmålet. Hammarby gav på intet sätt upp utan fortsatte att skapa lägen för en kvittering. I den 61:a minuten gjorde Hammarby sitt första byte då Alma Nygren efter en klart godkänd allsvensk debut fick lämna plats åt Kajsa Sund. I matchens slutskede satsade Bajen framåt och tog över initiativet igen, utan att få någon utdelning. Hammarby gjorde sitt andra byte i minut 81, då Anna Oscarsson lämnade plats för Frida Sjöberg. Eskilstuna vann hörnorna klart i matchen, men man kan endast räkna till en bra målchans per halvlek för Eskilstuna, vilket är beviset på ett bra genomfört försvarsspel.

 

Nu får Söderbönorna släppa premiären på bortaplan för att ladda om inför hemmapremiären på Tele2 Arena på lördag, då vi gästas av svenska mästarna Linköping. Här köper du biljett!

 

Patrik Oskarsson

 

Foto: Peter Jonsson

Startelva

1.
Emma Holmgren
3.
Alexandra Lindberg
5.
Alma Nygren
6.
Olga Ekblom
7.
Cathrine Dahlström
9.
Amanda Johansson
13.
Madeleine Tegström
14.
Anna Oscarsson
15.
Julia Zigiotti
16.
Filippa Angeldahl
22.
Sejde Abrahamsson

Arena

Tunavallen

Avbytare

8
Ellen Gibson
10
Therése Boström
11
Elena Sadiku
17
Astrid Larsson
18
Kajsa Sund
25
Frida Sjöberg
91
Patricia Kaldoyo

Domare

Sara Persson, Rävlanda

Mål

  • 1-0 Fiona Brown (50)

Kort

  • Sejde Abrahamsson (29)

Byten

  • Alma Nygren / Kajsa Sund (62)
  • Anna Oscarsson / Frida Sjöberg (80)