Match | Hammarby - KIF Örebro

Träningsmatch, 2019-04-06 13:00

Publiksiffra: 102

Hammarby

1:1

(0:1)

KIF Örebro

Hammarby

KIF Örebro

Bajen förberedde sig med halv skalp mot KIF

 

Elitettan-premiären närmar sig och i dag ställdes Hammarby mot KIF från Örebro, som ju är nykomling i Damallsvenskan i år. Bajen hade svårt med gästernas snabba anfallsduo i första halvlek, men mer att säga till om i andra. Målen föll därefter och den grönvita kvitteringen stod Emilia Larsson för, just efter paus.

 

Precis som Bofors IK och Hässlö IF sedan en tid vill heta BIK Karlskoga och HIF Karlskrona, så tror även Karlslunds IF att KIF Örebro ska klinga bättre i sfärerna. Ett främmande tänk för de flesta grönvita som nog helst inte möter IKS Uppsala, IKB Borlänge eller FCR Malmö. Det om detta. De rödklädda, som i föregående träningsmatch besegrat Göteborg via ett effektivt omställningsspel, höll på att ta ledningen redan halvminuten in i dagens genrep på ”Kanalplan”. Och det var just Karlslunds snabba anfallare som hotade, i det här fallet Addison Steiner. Amerikanskans avslut var dock Britta Gynning med på.

 

Hammarby ställde upp med nyss värvade Ellinor Johansson till vänster i försvaret och Julia Ekholm som högerback, då Lotta Ökvist är på matchläger i Spanien med U23-landslaget och ytterligare ett par ytterbacksalternativ dras med skavanker. Karlslund skapade likväl, och trots att man hade ett spelövertag, inte speciellt mycket i första halvlek. Dock var de få möjligheterna vassa. Att KIF hade taktpinnen handlade till stor del om att Bajen fick svårt att hantera det närkingska höga presspelet, och väl ofta slog långt från backlinjen. 0-1 kom lite slumpartat, när jänkaren Kayla Braffet tappades bort och från vänsterläge och nära håll kunde trycka dit bollen.

 

HIF var inte oävet när det gällde återerövringsspelet, men fick inte lika bra betalt, då beslutsfattandet på mittfältet nog behöver skruvas upp ett snäpp till innan det är dags för tävlingsmatcher. Fem minuter innan vilan, efter just ett grönvitt bolltapp, fick Gynning hålla kvar sitt lag i tillställningen målmässigt – Steiner rann igenom men målvakten fick till en fotparad och vi gick till paus med 0-1 på tavlan.

 

I paus ersattes Ekholm och småkrassliga Emma Jansson av ytterduon Lawlaw Nazeri och Filippa Graneld. Astrid Larsson flyttade således in på fjolhöstens innermittfältsposition medan Ellen Gibson fick agera högerförsvarare. Bajen stod för en mer inspirerad andra halvlek, och fick skjuts av kvitteringen, som bara lät vänta på sig i tre minuter. Emilia höll sig påpassligt framme till vänster, och när Mimmi Paulsson-Febo i Karlslunds mål kom ut snabbt och klarade det första avslutet, så fick Hammarbys anfallsförvärv tag i returen som förpassades i öppet nät.

 

I andra fick backarna Elin Bergkvist, Fanny Johansson, Ellen och Ellinor hjälpa storspelande Gynning att freda nätmaskorna – i vissa fall i absolut sista momangen. Men kvantitativt var gästernas lägen inte särskilt många heller i denna halvlek. Bajen visade att man, mot ett mer samspelt och dessutom allsvenskt motstånd, själva också börjar hitta varandra allt bättre.

 

Dock blev andra hälften av halvleken ganska ryckig, och det gynnade ett som nämnt kontringsstarkt Karlslund mest. Och i slutminuterna tryckte man också tillbaka Hammarby spelmässigt, ganska rejält, dock utan att få till ett avgörande. Därmed kunde HIF ta med sig en halv skalp in i seriesäsongen, som alltså inleds mot BP nästa lördag.

 

Köp biljett till premiären här!

 

Här finns matchfakta från dagens genrep.

 

Foto: Marcus Bolldén

 

Startelva

3.
Julia Ekholm
4.
Fanny Johansson
5.
Elin Bergkvist
6.
Felicia Saving
8.
Ellen Gibson
9.
Astrid Larsson
10.
Emma Jansson
16.
Emilia Larsson
19.
Klara Folkesson
24.
Britta Gynning
25.
Ellinor Johansson

Arena

Hammarby IP

Avbytare

Kourtney Kutscher
2
Filippa Graneld
13
Katja Höyer
14
Lawlaw Nazeri
15
Merlinda Shabanaj
20
Jonna Andersson

Domare

Jennifer Laurin

Mål

  • 0-1 Kayla Braffet (27)
  • 1-1 Emilia Larsson (49)

Kort

Byten

  • Julia Ekholm / Filippa Graneld (46)
  • Emma Jansson / Lawlaw Nazeri (46)
  • Merlinda Shabanaj / Klara Folkesson (70)
  • Emilia Larsson / Kourtney Kutscher (81)