toggle menu

Match | Hammarby - Vittsjö

Träningsmatch, 2021-08-14 15:00

Publiksiffra: 110

Hammarby

3:3

(1:0)

Vittsjö

Hammarby

Vittsjö

Händelserikt kryss på Visingsö i genrepet inför omstarten

 

Det var två lag som gjorde halva resan vardera och möttes halvvägs på Brahevallens mjuka naturgräsmatta på Visingsö. I båda lägren saknades ett flertal spelare med antingen lättare skavanker, för att inte riskera något inför nästa veckas serieomstart, eller ledighet efter de olympiska spelen.

 

Matchinledningen var rätt tillknäppt och chansfattig, även om intentionerna fanns där åt båda håll. Första skottet på mål, och mötet dittills främsta läge, blev Hammarbys i matchminut 26. Emilia Larssons vobblande frispark blev inte lättare att hantera med den kraftiga medvind som rådde, och Shannon Lynn fick med viss möda tippa bollen över. Istället för en grönvit möjlighet ledde den efterföljande hörnan till ett omställningsläge för Michelle de Jongh som tog fart från egen planhalva. Ellen Gibsons förtjänstfulla jobb hemåt hjälpte dock för att styra av distansförsöket.

 

 

Kring halvtimmes-strecket fick Vittsjö ett par chanser till. Först seglade ett inlägg från vänster i bortre delen av Anna Tamminens överliggare, innan grönvita alumnen Clara Markstedt fick både ett och två lägen i samma sekvens – men det blev inte mer än ett skott på täckande Bajen-ben samt ett volleyförsök över. Istället var det Hammarby som skulle öppna målskyttet. Emilia Larsson inåtskruvade vänsterhörna fick en låg bollbana och hittade fram till Matilda Vinberg centralt, som nog styrde in ett av sina enklare mål i karriären.

 

Innan halvlekens slut var Larsson framme på nytt. Först kombinerade hon ihop med Nina Jakobsson och Ellen Wangerheim och nöp till från nära håll, men skottet hann i sista stund blockas till hörna via rödblåa ben. Ett par minuter senare rann hon sedan igenom helt för ett friläge, men fick istället för avslut göra sig redo för frispark på straffområdeslinjen efter styrning på Vittsjö-arm. En revanschsugen Emilia klev fram, som nog gärna hade sett fördelen beordras, men frisparken tog fart i vinden och en bit över. Bajen-ledning i paus.

 

 

Den andra halvleken skulle bli en underhållande sådan för de 110 åskådarna på plats (merparten grönvita, såklart). Vittsjö vaskade fram en tung hörnkavalkad som aldrig tycktes vilja ta slut. Därför var 2-0 inte det mest logiska som skett – men desto kyligare. Nina Jakobsson pressade till sig ett uppspelsförsök på högersidan och hade inga bekymmer att runda en utrusande Lynn nära straffområdeslinjen och rulla in tvåan.

 

Den rödblåa hörnutdelningen fortsatte dock hänga i luften och endast två minuter senare kom 2-1 genom Mie Leth Jans panna. Matchen svängde sedan vidare. Alice Carlsson fick till en flack brytpassning i djupled. Frida Thörnqvist nådde före en på nytt utrusande Lynn i Vittsjö-målet och jobbade fram sin femtioelfte straffspark i Bajen. Emilia Larsson lade upp kulan och gjorde inga misstag från 11 meter. Likt efter förra HIF-målet skulle dock VGIK replikera illa kvickt när finländska Julia Tunturi frispelades i djupled och satte dit 3-2 med vänstern.

 

I minut 78 kvitterades det i både straffar och målkonto. Markstedt och Tamminen gjorde upp om ett instick, där den förstnämnda drog längsta strået och löste ett rödblått 11 meters-läge. Ebba Wieder stegade upp och likaläget var ett faktum. Efter målet lyste de där allra heta lägena med sin frånvaro för båda lagen. En av ljusglimtarna att ta med sig från Visingsö blev seniordebut-inhoppen för Julia Krantz (F06, född 2006) och Julia Lindkvist (F19, född 2005). Stort grattis till A-lagsdebuterna säger vi!

 

 

Ludvig Axelsson summerar insatsen:
– En händelserik match där vi i dag väljer att skruva lite på saker kopplat till vårt spel. Vi hanterar det väl emellanåt, i synnerhet under första halvlek när matchen börjar sätta sig lite. I andra har vi lite svårare stundtals att få samma rytm i det vi gör, och matchen blir lite mer böljande och får en typiskt träningsmatch-karaktär. I det stora hela fick vi en bra match i benen på samtliga, vilket var det mest väsentliga i dag. Vi känner oss redo inför fredagens drabbning.’

 

Marcus Bolldén

 

Startelva

1.
Anna Tamminen
2.
Eva Nyström
8.
Ellen Gibson
10.
Emma Jansson
11.
Ellen Wangerheim
13.
Matilda Vinberg
14.
Nina Jakobsson
15.
Elsa Karlsson
16.
Emilia Larsson
18.
Alice Carlsson
19.
Frida Thörnqvist

Arena

Brahevallen

Avbytare

Julia Lindqvist
Julia Krantz
4
Eden Lind
20
Jonna Andersson
23
June Pedersen
26
Ellika Holmberg

Domare

Mål

 • 1-0 Matilda Vinberg (33)
 • 2-0 Nina Jakobsson (55)
 • 2-1 Mie Leth Jans (57)
 • 3-1 Emilia Larsson (64, str)
 • 3-2 Julia Tunturi (67)
 • 3-3 Ebba Wieder (78, str)

Kort

 • Ellen Gibson (59)

Byten

 • Emma Jansson / Ellika Holmberg (73)
 • Alice Carlsson / June Pedersen (73)
 • Emilia Larsson / Julia Lindqvist (84)
 • Frida Thörnqvist / Julia Krantz (84)
 • Nina Jakobsson / Eden Lind (84)