Match | KIF Örebro - Hammarby

Damallsvenskan, 2017-04-28 19:00

Publiksiffra: 336

KIF Örebro

2:2

(0:1)

Hammarby

KIF Örebro

Hammarby

Unogård efter 2-2 i Örebro: “Hemma tar vi dem!”

 

Hammarby fick med sig en poäng mot fjolårets åtta KIF Örebro, men det var nära bortaseger för nykomlingen. Bajen öppnade riktigt starkt och Alexandra Lindberg slog till vid en vänsterhörna redan fyra minuter in – 0-1 på volley. Filippa Angeldahl stod sedan för en riktigt fin individuell prestation, som innebar 0-2 i 55:e. Men KIF fick 2-2, efter två mål av Julia Spetsmark mot slutet. – Förstås inte nöjd med att tappa segern, men stolt över prestationen, säger tränare Olof Unogård.

 

Unogård om kvällens 2-2-match:
– Likt tidigare matcher öppnar vi väldigt bra, men i dag håller vår anstormning i sig längre än fem minuter. Första halvan av halvleken är vår, där vi får till vårt höga försvarsspel på ett väldigt bra sätt, och stressar dem till mängder med felpassningar. Vårt anfallsspel håller också en helt annan nivå idag och vi kommer till många fler avslut.

 

– Smakstarten blir än bättre när Alexandra Lindberg volleyskjuter in en hörna i fjärde minuten. Andra halvan av halvleken bjuder vi in Örebro i matchen och hemfaller åt gamla synder, där vi blir långa i försvarsspelet och passiva vid bollvinst. I halvtid pratar vi mycket om att upprepa det vi gör inledningsvis, vilket vi lyckas bra med, och kopplar åter ett grepp om matchen. Filippa Angeldahl ökar på till 0-2 i 55:e, med ett fint svepande skott i bortre burgavel.

 

– Efter det växlar Örebro upp tempot och arbetar sig metodiskt tillbaka in i matchen, med viss hjälp av domaren ska sägas. 17-3 i frisparkar, i en annars statistisk jämn match. Julia Spetsmark blev Örebros poängräddare med två kanonavslut i minut 75 och 90. Förstås oerhört surt att tappa segern i slutskedet av matchen men samtliga fyra mål håller absolut högsta klass, vilket hör till fotboll på den här nivån.

 

– Hade man erbjudit mig en poäng på Behrn Arena innan säsongen hade jag nappat alla dagar i veckan, och vi får till vårt eget spel på ett helt annat sätt i dag. Sammanfattningsvis finns det mycket goda intentioner att bygga vidare på. Jag är förstås inte nöjd med att tappa segern, men är ändå stolt över stora delar av prestationen, i en svår bortamatch. Hemma tar vi dem!

 

Redaktionen

 

Foto: Peter Jonsson