Match | Mallbacken - Hammarby

Träningsmatch, 2017-08-06 13:00


Mallbacken

0:0

(0:0)

Hammarby

Mallbacken

Hammarby

Mållös genomkörare avslutade lyckat läger

 

Söderbönornas tränings- och avkopplingsläger, i dalsländska Åmål, rundades på söndagen av med en vänskapsmatch mot Elitettan-laget Mallbacken. Matchen på Örnäsvallen blev mållös, men tränare Olof Unogård vänder hem med en positiv känsla. – Bra att vi kan matcha två jämna elvor i halvlekarna och ändå vara rätt stringenta. Vi har haft fantastiska dagar tillsammans i en idyllisk bubbla, säger han.

 

Startelvan i första halvlek:
Holmgren – Göthberg, Lindberg, Abrahamsson, Johansson – Gibson, Zigiotti, Eke – Nygren, Tiernan, Ekblom (k)

 

Startelvan i andra halvlek:
Kaldoyo – Dahlström, Lindberg, Ekholm, Johansson – Tegström, Angeldahl, Boström – Larsson, Sund, Sjöberg

 

Olof, hur går dina tankar om matchen och lägret?
– Ett nytänt Mallbacken, med ny tränare, öppnade väldigt bra och gjorde det svårt för oss under första halvtimmen. Vår uppbyggnad var ringrostig, så vi fick rätt korta bollinnehav. Det var dock vi som fick fram halvlekens enda målchanser, tre stycken, och halvlekens fyra hörnor.

 

– I halvtid gjorde vi nio byten och tog över ordentligt. Vårt spelövertag var stort, mycket tack vare Filippa Angeldahl, men vi hade desto svårare att skapa bra målchanser. Roligt och positivt i alla fall att vi kan matcha två jämna elvor, och ändå vara rätt så stringenta i vårt arbetssätt. En bra grund inför hösten, där både Murielle Tiernan och Maja Göthberg spetsar till konkurrensen ytterligare. Viktigt och bra att vi fick med dem direkt.

 

– I övrigt har vi, trots otur med vädret, haft fantastiska dagar i Åmål. Christer Östholm, ordförande i IFK Åmål som tog hand om oss från start till mål, hade satt ihop ett väldigt uppskattat program. Vi fick ut precis det vi ville av lägret – att få komma bort från vardagen i Stockholm, och vara tillsammans i en idyllisk bubbla i några dagar. Alla vi har stött på har varit extremt tillmötesgående och varma, så det här gör vi gärna om.

 

Foto: Göte Larsson