Match | Piteå - Hammarby

Damallsvenskan, 2017-09-24 15:00

Publiksiffra: 876

Piteå

2:0

(1:0)

Hammarby

Piteå

Hammarby

0-2-förlust i Piteå – “Ger inte oss själva chansen”

 

Som i hemmamötet med fysiska Piteå blev hörnorna Söderbönornas fall, i söndagseftermiddagens bortaretur. 876 på LF Arena fick se hela nio PIF-hörnor i första halvlek. Hammarby repade mod defensivt, men kunde inte hota offensivt. – Att förlora två matcher mot ett starkt Piteå kan jag leva med, men jag är besviken på att våra prestationer inte är bättre, säger HIF-tränaren Olof Unogård.

 

Efter två PIF-ramträffar, vid just hörnor, var det ett spelmål som gav hemmalaget ledningen i dag när Elin Bragnum förvaltade sitt läge i 27:e minuten. Bragnum spelade också fram Felicia Karlsson som fastställde 2-0 i 65:e. Hammarby, som kom till spel utan tänkta startanfallaren Frida Sjöberg (stukad fot), får också möblera om i försvaret till nästa allsvenska omgång när man tar emot Eskilstuna på Zinkensdamm. Sejde Abrahamsson är nämligen avstängd, efter sin tredje varning för året. Närmast har Bajen-tränaren Olof Unogård dock en cupmatch att fundera över – söderortsderbyt mot Tyresö nu på onsdag.

 

– Tyvärr var matchbilden här uppe i Norrbotten inte helt olik den vi hade mot Piteå hemma på Södermalm. Efter den matchen sa jag att vi inte kan ge bort så många hörnor till ett så huvudstarkt lag som Piteå. I dag gav vi bort nio bara i första halvlek, suckar Unogård, som fortsätter med att summera matchen.

 

– Det gjorde att de skapade ett ordentligt tryck på oss, och det var bara en tidsfråga innan vi skulle hamna i underläge. Mot slutet av halvleken började vi få bättre kontroll i vårt försvarsspel, vilket mestadels höll i sig under andra. Men anfallsmässigt presterade vi inte i närheten av den nivå vi behöver, och vi slog bort oerhört många passningar. Det gjorde att våra anfall blev för korta, eller för ofarliga.

 

– Att förlora två matcher mot ett så pass bra lag som Piteå kan jag leva med, men jag är besviken på att våra prestationer inte är bättre, i någon av matcherna. Det känns som att vi inte ger oss själva chansen att ta poäng mot ett så bra motstånd. Nya tag, till att börja med i cupen, avslutar Unogård.

 

Arkivfoto: Peter Jonsson

Startelva

1.
Emma Holmgren
3.
Alexandra Lindberg
6.
Olga Ekblom
7.
Cathrine Dahlström
8.
Ellen Gibson
9.
Amanda Johansson
15.
Julia Zigiotti
16.
Filippa Angeldahl
17.
Astrid Larsson
18.
Kajsa Sund
22.
Sejde Abrahamsson

Arena

LF Arena

Avbytare

13
Madeleine Tegström
20
Helén Eke
21
Murielle Tiernan
91
Patricia Kaldoyo

Domare

Oskar Nilsson, Luleå

Mål

  • 1-0 Elin Bragnum (27)
  • 2-0 Felicia Karlsson (65)

Kort

  • Olga Ekblom (42)
  • Sejde Abrahamsson (62)

Byten

  • Astrid Larsson / Helén Eke (61)
  • Kajsa Sund / Murielle Tiernan (70)
  • Cathrine Dahlström / Madeleine Tegström (81)