toggle menu

5. Ellen Schampi

 

Se Ellens första HTV-intervju ovan.

 

Ellen Schampi, född och uppvuxen i Skellefteå, inledde fotbollskarriären i moderklubben Stämningsgården IK. Vid 12 års ålder tog hon klivet över till Sunnanå SK och gjorde sedan seniordebut i division 1 säsongen 2017. Allteftersom speltiden ökade gjorde så även poängproduktionen och på sina 40 tävlingsmatcher de efterföljande två åren stod hon för 17 pytsar.

 

I takt med att utvecklingen fortsatt gick uppåt drog ytterligare en stadskonkurrent åt sig ögonen för den lovande vänsterspringaren – Morön BK. Bortsett från en tyngre fotskada under hösten 2020 var speltiden kontinuerlig och totalt gjorde hon 42 matcher och fem mål under sina två säsonger på ”Skogsvallen”. På meritlistan finns även åtta framträdanden för F02-landslaget.

 

Nu behåller västerbottniskan alltså klubbfärgerna, men kan ta sikte på allsvensk debut på ”Kanalplan” framåt vårkanten.

 

Varför Hammarby?
– Det känns som en klubb som har kommit långt och jag har fått intrycket av att allt är väldigt professionellt och bra skött både på och utanför planen. Sen har de en spelidé med en offensiv fotboll som passar mig och lockade mycket. På sistone har de även haft många unga spelare som haft väldigt bra utveckling i klubben.

 

Vad vet du om klubben?
– Det man direkt tänker på är ju det stora publiktrycket och stämningen som är på läktarna.

 

Hur ser förväntningarna ut?
– Att jag ska komma till en organisation och träningsmiljö där jag har alla möjligheter att utvecklas. Jag ser även framemot att kunna lägga mycket mer tid på fotbollen i och med de förutsättningar jag får i Hammarby. Självklart tror jag även att jag ska trivas bra med lagkamrater, tränare och nya staden.

 

Ja hur känns det inför flyttbiten?
– Jag har ju varit i Stockholm mycket under min uppväxt och det känns jättekul att få fortsätta mitt fotbollsspelande i en sån fartfylld stad där det finns ett stort utbud av allt möjligt. Sen blir det nog en utmaning att hitta då mitt lokalsinne knappt håller i Skellefteå, haha.

 

Hur lyder målsättningen?
– Att jag tar kliv i min fotbollsutveckling och att jag kan bidra till fortsatta framgångar för Hammarby. Även om konkurrenssituationen kommer vara helt ny för mig så hoppas jag såklart på att spela så mycket som möjligt.

Ellen facts
Ålder 20
Position Försvarare
Landskamper 6 U19, 2 U17
Nationalitet Sverige
Moderklubb Stämningsgården IK

Simone

Boye Sørensen

Jonna

Andersson

Kyra

Cooney-Cross

Courtney

Nevin

Smilla

Holmberg

Vilde

Hasund

Hannah

Kohl

Adelina

Engman

Sara

Eriksson

Bella

Andersson

Matilda

Vinberg

Fanny

Hjelm

Madelen

Janogy

Eva

Nyström

Anna

Tamminen

Elsa

Karlsson

Ellen

Wangerheim

Hanna

Folkesson

Alice

Carlsson

Emma

Westin

Emilia

Larsson

Elise

Kellond-Knight

Emma

Jansson

Ellen

Gibson