15. Elsa Karlsson

Oskarshamns-födda Elsa, som anlände till Hammarby i december 2019, inledde karriären i Kristinebergs FF och tog sedan klivet till Rödsle BK vid 19 års ålder. Inför 2011 bar sedan flytten till IFK Kalmar, där det skulle bli hela nio raka säsonger och 210 seriematcher i division 1, Elitettan samt en ett-årig sejour i Damallsvenskan 2018. En meriterad tillsättning som stärker upp försvarslinjen, menar sportchef Johan Lager.

 

– Elsa är en spelskicklig back, som är bra med båda fötterna. Hon kommer från flera säsonger i IFK Kalmar, där hon burit lagkaptensbindeln för ett lag som ofta funnits med i toppen av Elitettan och som även var uppe i Damallsvenskan. Hon är i en bra ålder, besitter mycket erfarenhet och kommer bidra till ett ännu bättre passningsspel i uppspelsfasen.

 

2019 års säsong slutade med en femteplats för de blåvita småländskorna, och laget fanns länge med och gäckade det främsta toppskiktet under hösten. 

 

Så här sade Elsa om att skriva på för Hammarby:

 

Varmt välkommen till Bajen, Elsa! Berätta om tankegångarna bakom flytten.

- Tack så jättemycket! Det känns riktigt kul får jag säga. Jag tycker att Hammarby har något väldigt spännande på gång och att klubben har som uttalat mål att gå upp nästa år gör att jag känner att det är en resa jag verkligen vill vara med på. Jag var och provtränade i början av december och fick en bra känsla både av laget och allt runt omkring.

 

Du beskrivs av flera som en mångsidig och spelskicklig försvarsspelare. Vilka är dina främsta egenskaper skulle du säga?

- Mitt lugn, att jag är två-fotad samt har bra spelförståelse. Sedan vill jag äga mycket boll.

 

Hur ser du på utmaningen att börja ett nytt kapitel uppe i Stockholm? Var tiden inne för ett luftombyte?

- Det känns jättekul! Efter nio år i IFK känns detta som helt rätt steg för mig och min utveckling, både på och utanför planen. Det är ibland enkelt att välja det trygga och stanna, men Hammarbys satsning är för spännande för att tacka nej till.

 

Klicka här för att se hennes första HTV-intervju.

Elsa stats

Statistik 2020 MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Statistik (karriär) MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR

Elsa facts
Ålder 27
Position Försvarare
Nationalitet Sverige
Moderklubb Kristinebergs FF

Petronella

Ekroth

Klara

Andrup

Frida

Thörnqvist

Elsa

Karlsson

Ellen

Wangerheim

Hanna

Folkesson

Dajan

Hashemi

Alice

Carlsson

June

Pedersen

Emma

Westin

Ellinor

Johansson

Filippa

Graneld

Jonna

Andersson

Jonna

Ståhl

Felicia

Saving

Hanna

Lundkvist

Emilia

Larsson

Britta

Gynning

Lawlaw

Nazeri

Emma

Jansson

Helén

Eke

Ellen

Gibson