toggle menu

10. Emma Jansson

 

Se intervjun i samband med förlängningen hösten 2020 ovan.

 

Emma Jansson anslöt från Sollentuna FK sommaren 2012 och var då alltså blott 16 bast. Anfallstalangen fick starta sex av nio Norrettan-matcher, denna fotbollens sista säsong innan serieomläggningen, när Hammarbys sjätteplats innebar kvalificering för den nya Elitettan.

 

Emmas allra första A-lagsmål för HIF kom den 1 augusti borta mot Vasalund – och inhopparen avgjorde dessutom matchen då hon rakade in 2-1 med bara sex minuter kvar. "Hon var ju väldigt ung men målsinnet märktes av", minns Cathrine Dahlström. Ytterbacken har ju sedan kamperat ihop med Jansson i Bajen under stora delar av karriären. Med undantag för korta allsvenska sejourer i Eskilstuna United och KIF Örebro har anfallaren fortsatt representerat HIF, och växt fram som en av de stora profilerna på Hammarby IP.

 

Säsongen 2019 förärades hon med att bära kaptensbindeln och var var även en av de sex grönvita profiler i blandade åldrar som prydde säsongskortet samma år

 

150 tävlingsmatcher och 80 pytsar är alltså de imponerande siffrorna som poängdrottningen senaste tre säsongerna kliver in med inför 2021.

 

– Vi är glada över att Emma har förlängt, jag ser henne som en viktig del i Hammarbys fortsatta framgångar. Hon har utvecklat sitt spel och blivit en mer mogen spelare, löd sportchef Johan Lagers ord i samband med förlängningen i november 2020.

 

Utmärkelser

 

Framröstad som vinnare av Årets Bajenmål 2018 och 2020.
Framröstad till Årets Bajenspelare 2019 och 2020.

Emma facts
Ålder 26
Position Mittfältare
Längd/Vikt 164 CM / 62 KG
Landskamper 8 U23, 18 U19
Nationalitet Sverige
Moderklubb IFK Sollentuna

Simone

Boye Sørensen

Jonna

Andersson

Kyra

Cooney-Cross

Courtney

Nevin

Smilla

Holmberg

Vilde

Hasund

Hannah

Kohl

Adelina

Engman

Sara

Eriksson

Bella

Andersson

Matilda

Vinberg

Fanny

Hjelm

Madelen

Janogy

Eva

Nyström

Anna

Tamminen

Elsa

Karlsson

Ellen

Wangerheim

Hanna

Folkesson

Alice

Carlsson

Emma

Westin

Emilia

Larsson

Britta

Gynning

Elise

Kellond-Knight

Emma

Jansson

Ellen

Gibson