toggle menu

Hannah Kohl

 

Ovan ser du Hannahs första HTV-intervju.

 

– Det var ett ganska självklart val när jag fick höra om intresset från Hammarby. Jag ville ta ett nytt kliv i min karriär och då kändes detta perfekt för min fortsatta utveckling. Jag är såklart medveten om konkurrensen, men det är också något jag triggas av och jag kommer gå in med inställningen att stå matcherna. Sedan är det ju en drömpublik att få spela inför. Jag minns det från tidigare matcher när jag spelade i Jitex att man tänkte "wow, det är ju så här man vill ha det", och nu ska jag få känna på den kulturen så det känns jättekul, sade Hannah Kohl i samband med presentationen. 

 

– Vi är mycket glada över att Hannah väljer Stockholm och Hammarby. Hannah har haft ett bra år då hon i stark konkurrens tagit startplatsen i Umeå. Hannah är bra med fötterna och en modig målvakt vilket kommer passa in i vårt sätt att spela. Trots att hon är relativt ung har hon erfarenhet från flera år på seniornivå. Vi ser fram emot att Hannah får fortsätta utvecklas tillsammans med Anna Tamminen och målvaktstränare Sofia Lundgren, löd sportchef Johan Lagers ord i samband med nyheten.

 

 

Hannah Kohl delar moderklubb med Fanny Hjelm, Mariehem SK, och tog inför säsongen 2016 klivet till Team TG i Division 1. Efter tre säsonger och allt mer speltid gick flyttlasset söderut och till Jitex Mölndal inför 2019.

 

Under första Jitex-året blev det spel i 20 av 22 matcher, vilket gjorde henne starkt bidragande till västkustlagets uppflyttning till Elitettan. Säsongen 2020 fortsatte sedan bollklubben gå starkt när laget landade på en imponerande sjätteplats som nykomlingar – även om matcherna mot Hammarby nog helst vill glömmas. Trots att slutresultatet i hemmamötet med Bajen skrevs till 0-5 var Hannah en av det lila lagets främsta och höll siffrorna nere på Åbyvallen.

 

Inför 2021 väntade en ny vända i hemstaden när Umeå IK gjorde klart med burväktaren under våren. I konkurrens med Agnes Granberg gjorde de 13 starter vardera, där Hannah var förstaslips under hösten, när den forna dominanten i svensk damfotboll åter tog klivet upp i finrummet inför nästa år med hela 20 poängs marginal ner till fjärdeplatsen. 

Hannah facts
Ålder 24
Position Målvakt
Nationalitet Sverige
Moderklubb Mariehem SK

Ellen

Schampi

Vilde

Hasund

Hannah

Kohl

Adelina

Engman

Sara

Eriksson

Matilda

Vinberg

Fanny

Hjelm

Madelen

Janogy

Nina

Jakobsson

Eva

Nyström

Anna

Tamminen

Elsa

Karlsson

Ellen

Wangerheim

Hanna

Folkesson

Alice

Carlsson

Emma

Westin

Emilia

Larsson

Elise

Kellond-Knight

Emma

Jansson

Ellen

Gibson