toggle menu

27. Helén Eke

Trotjänaren Helén Eke är inne i sin nionde grönvita säsong. Såväl i samband med comebacken från skada sommaren 2019 som inför 2020 var målet tydligt för Eke – att ta Hammarby tillbaka till finrummet. Försvararen förlängde sitt kontrakt inför 2020 med option på ett till år, en ömsesidig sådan som aktiverades inför 2021. Sportchef Johan Lager om fortsättningen:
– Att ha erfarenhet och kontinuitet är viktigt för truppstrategin. Helén bidrar med båda och är en viktig spelare för truppen. En spelare som ger allt för laget på träning och match och som dessutom kan spela på flera positioner. En viktig pusselbit att på plats inför säsongen.

 

Under 2020 nådde den 29-åriga försvarspjäsen en milstolpe i Hammarby IF, då hon med sina 18 framträdanden i cup- och seriesammanhang klev över 100 tävlingsmatcher i Bajentröjan. Och inför 2021 stod det alltså klart att den siffran kunde utökas:
– Det är nog ingen hemlighet att jag har svårt att se mig i en annan klubb, så det brukar vara en ganska okomplicerad process så här års. Jag tycker vi har tagit stora kliv i år, både spelmässigt men även individuellt, och det känns väldigt inspirerande att nu få chansen att fortsätta utvecklingen i landets högsta serie, säger Helén. 

Helén facts
Ålder 30
Position Försvarare
Landskamper 3 U19
Nationalitet Sverige
Moderklubb Hanvikens SK

Hannah

Kohl

Adelina

Engman

Sara

Eriksson

Berglind Björg

Thorvaldsdóttir

Esme

Faulds

Matilda

Vinberg

Fanny

Hjelm

Madelen

Janogy

Nina

Jakobsson

Eva

Nyström

Anna

Tamminen

Eden

Lind

Mercy

Sabuni Söderling

Petronella

Ekroth

Ellika

Holmberg

Frida

Thörnqvist

Elsa

Karlsson

Ellen

Wangerheim

Hanna

Folkesson

Alice

Carlsson

June

Pedersen

Jonna Ståhl

(utlånad)

Hanna

Lundkvist

Emilia

Larsson

Britta

Gynning

Elise

Kellond-Knight

Emma

Jansson

Helén

Eke

Ellen

Gibson