toggle menu

Sara Eriksson

 

Ovan ser du Saras första Hammarby-intervju.

 

Sara Eriksson har gjort resan igenom hela BP:s akademi och upp i A-laget. Efter att satsningen började på allvar i tonåren har utvecklingen bara gått spikrakt uppåt. Seriedebuten på seniornivå skedde på tilläggstid hemma mot Hammarby i Elitettan hösten 2019, när Bajen jagade den allsvenska platsen i sluttampen. Några veckor senare kröntes året med det första seniorkontraktet och de två senaste säsongerna har platsen på innermittfältet varit cementerad.

 

På meritlistan finns också åtta ungdomslandskamper – där hon bland annat har spelat en del ihop med Matilda Vinberg och Ellen Wangerheim. I slutet av november väntar dubbla bortalandskamper mot Island med F18-landslaget.

 

 – Sara är en spännande spelare som vi följt i två år i Elitettan. En F18-landslagsspelare som har framtiden för sig. Vi tror att hon kommer fortsätta utvecklas i vår miljö. Hon är skicklig på att driva boll i fart och har bra blick för spelet. Vi är oerhört glada över att hon valt Hammarby för de närmaste två åren, beskrev sportchef Johan Lager  sitt senaste tillskott i samband med nyheten.

 

 

Sara anländer med ett färskt allsvenskt avancemang från förra helgen i ryggen. Det hela avgjordes i sista omgången, där IK Uppsala hade allt i egna händer hemma mot Jitex, men med 1-3 på Studenternas tavla och hela 5-0 på Grimsta hemma mot Älvsjö stod det alltså klart att BP knep den sista uppflyttningsplatsen.

 

– Hammarby har en organisation och miljö som känns väldigt professionell där jag tror att jag kan utvecklas mycket. Att det dessutom finns ett så stort engagemang runtom spelar såklart roll – för man vill ju spela inför storpublik och känna stödet i ryggen, sa Sara i samband med presentationen.

Sara facts
Ålder 18
Position Mittfältare
Landskamper 3 U19, 5 U17
Nationalitet Sverige
Moderklubb BP

Ellen

Schampi

Vilde

Hasund

Hannah

Kohl

Adelina

Engman

Sara

Eriksson

Matilda

Vinberg

Fanny

Hjelm

Madelen

Janogy

Nina

Jakobsson

Eva

Nyström

Anna

Tamminen

Elsa

Karlsson

Ellen

Wangerheim

Hanna

Folkesson

Alice

Carlsson

Emma

Westin

Emilia

Larsson

Elise

Kellond-Knight

Emma

Jansson

Ellen

Gibson