Match | Borås AIK - Hammarby

SFL, 2018-12-15 15:00

Publiksiffra: 572

Borås AIK

5:5

(4:4)

Hammarby

Borås AIK

Hammarby

Bussens första destination var Borås Arena där Borås AIK väntade. BAIK har under senare år etablerat sig som ett topplag i svensk Futsal. Så även i år. Laget ligger inför matchen på en fjärdeplats i tabellen. En tuff, men inte omöjlig, uppgift för sjätteplacerade Bajen som kommer till Borås med en stärkande 4-2 seger i derbyt mot Djurgården i ryggen.

 

Sebastian ”Basse” Holmqvist ger Bajen ledningen redan efter 1.02. Men trots smakstarten tar Borås över matchen och anförda av duktiga lagkaptenen Irfan Delimedjac gör man 1-1 och 2-1, innan Bajens coach Daniel Blanco tar timeout. Blancos timeout får effekt. Bajen kommer högre upp i banan och efter en stökig situation där det delas ut gula kort till båda lagen gör Elvir Spahovic 2-2. Efter målet handlar det mesta om hemmalaget igen. Boråsarna är kvicka och kloka. Regissören bakom farligheterna är ofta kapten Irfan. När Borås går upp till 4-2 är det svårt att se hur Bajen ska lyckas vända matchen. Men det gör man. Srecko Baic står för sitt första SFL-mål i Hammarbytröjan och det ger Bajen en viktig boost att ta med in i pausvilan.

 

Andra halvlek är helt och hållet Hammarbys. Det snabba parkettgolvet passar ”Basse” perfekt. Gång på gång snurrar han upp sin gubbe och skapar farligheter. Basse gör 4-4 och strax efter serveras Boråspubliken ett skönt klappklapp-spel signerat gästerna. Det avslutas med att Srecko spelar fram Özgur Yasar som lätt kan ta Bajen upp i ledning. En ledning som ser ut att utökas, men istället kvitteras av Borås Henrik Svedberg och matchen slutar slutar 5-5.

 

Det blev en mycket bra och intensiv match med många tuffa närkamper. Massor med mål och individuella prestationer. Publiken måste ha älskat det de såg, men för Bajen väntade nästa match om bara 21 timmar, varför fokus direkt efter match var på att gå in i bubblan, fokusera och återhämta sig.

 

Jocke Eriksson

 

Foto: Stefan Geijer

Startelva

4.
Fredrik Arvidsson
10.
Liridon Makolli
11.
Elvir Spahovic
17.
Sebastian Holmqvist
27.
Tolga Ayranci

Arena

Boråshallen

Avbytare

2
Cristian Mercado Granados
7
Nicolas Alejandro Vaz
8
Alan Arslan
15
Özgür Yasar
15
Srecko Baic
22
Patrick Mallengren
23
José Monteiro
25
Ehsan Gholami

Domare

Ademir Avdic, Tidaholm

Mål

  • 0-1 Sebastian Holmqvist (1.02)
  • 2-2 Elvir Spahovic (9.18)
  • 4-3 Srecko Baic (16.48)
  • 4-4 Sebastian Holmqvist (21.02)
  • 4-5 Özgur Yasar (27.12)

Kort

  • Sebastian Holmqvist (9.57)
  • Elvir Spahovic (9.03)
  • Fredrik Arvidsson (23.17)

Byten