Match | Hammarby - Nacka Juniors FF

SFL, 2018-10-21 18:00

Publiksiffra: 308

Hammarby

1:4

(1:2)

Nacka Juniors FF

Hammarby

Nacka Juniors FF

SFL: 1-4-förlust mot Nacka – ”Har detaljer att jobba på”

 

Bajen hamnade snabbt i underläge i hemmapremiären, två gånger om – först kom 0-1 efter två minuter, och när Liridon Makolli väl kvitterat dröjde Nacka Juniors 1-2-mål bara 61 sekunder. Hammarby fick heller inte tag i matchen i andra halvlek, som slutade med bortamål i tom bur. – Jättefin inställning hos grabbarna, men Nacka straffar oss effektivt och vi har några detaljer som vi måste jobba vidare på, säger HIF-tränare Daniel Blanco.

 

Under söndagskvällen var det hemmapremiär för Hammarbys futsalherrar, som mötte Nacka Juniors i Eriksdalshallen. Nacka har varit med sen starten av Svenska Futsalligan och förra året tog man sig till semifinal, vilket är klubbens bästa resultat så här långt. I premiäromgången lyckades Nacka få med sig tre poäng, efter att man gjort matchens enda mål med en av matchens sista sparkar. Hammarby inledde säsongen på bästa möjliga sätt borta mot KFUM Linköping, då man vann med klara 5-0 efter ett piggt och rappt spel.

 

Några av de 308 i publiken är fortfarande på väg till sina platser när Nacka tar ledningen i matchen. I matchens andra minut har Nacka ett anfall som Hammarby verkar ha kontroll på. Men när futsal-Bajenbekantingen Andreas Dahl driver bollen i sidled, och får i väg ett inte allt för skrämmande skott från tio meter, är Poja Tahmi skymd varför han retligt får se bollen smita in under hans vänstra ben.

 

Hammarby ser inte allt för nedslagna ut efter målet. Det skapas en del chanser och i den sjunde minuten bryter Fredrik Arvidsson ett Nackauppspel. Bajen ställer snabbt om och Fredrik spelar ut bollen till Josef Rakez, som från sin vänsterkant friställer Liridon Makolli vid bortre stolpen. ”Doni” sätter snyggt kvitteringen bakom en chanslös Rikard Strobl i Nackas bur.

 

Nacka replikerar redan minuten senare. Strobl kastar ut bollen till Stefan Ostojic, som från några meter får iväg en kanon, som sånär knockar Poja i Hammarbys kasse. Poja blir liggande och tar sig om huvudet efter skottet när returen går ut till Alexander Roka, som enkelt kan lägga in den i en i stort sett tom bur.

 

I andra halvlek lyckas inte HIF ta tillbaka initiativet. Nackas grepp blir istället allt tydligare, och när Arslan Ashtari snyggt smäller upp 1-3, är det på en hörnvariant som Hammarby inte lyckas stoppa – trots att man sett den tidigare och vet att den ska utföras.

 

I matchens slutminuter tar Hammarby ut målvakten och sätter in en extra utespelare för att komma ikapp. Man etablerar ett spel framför Nackas försvar, men lyckas inte tränga igenom. Ostojic avgör istället matchen ,då han bryter en passning och kan lägga in bollen i öppet mål.

 

Bajens tränare Daniel Blanco om hemmapremiären:
– Jättefin inställning hos grabbarna, men vi har några detaljer som vi måste jobba vidare på. Nacka gör det bra och straffar oss när vi inte har fullt fokus – så fungerar futsal. Poja fortsätter vakta målet trots att han får en hjärnskakning i början av matchen, det säger en del om vilken attityd som det finns i truppen.

 

Det blir alltså en tung förlust med 1-4 i säsongens första derby. Nu väntar ett landslagsuppehåll innan Hammarby först åker till Strängnäs den 2 november och sen vidare till Göteborg den 4 november, för möten med Strängnäs Futsal Club och IFK Göteborg. Nästa hemmamatch spelas lördagen den 10 november klockan 17.00 i Eriksdalshallen, mot fjolårstvåan Örebro Futsal Club. Här finns biljetterna!

 

Jocke Eriksson

 

Foto: Marcus Bolldén

Startelva

1.
Poja Tahmi
4.
Fredrik Arvidsson
9.
Josef Rakez
10.
Liridon Makolli
17.
Sebastian Holmqvist

Arena

Eriksdalshallen

Avbytare

Mehdi Hesaminia
6
Michel Basberber
7
Nicolas Alejandro Vaz
11
Elvir Spahovic
15
Srecko Baic
22
Patrick Mallengren
23
José Monteiro
25
Ehsan Gholami

Domare

Haris Curovac

Mål

  • 0-1 Andreas Dahl (02.00)
  • 1-1 Michel Basberber (06.23)
  • 1-2 Alexander Roka (07.24)
  • 1-3 Arsalan Ashtari (22.24)
  • 1-4 Stefan Ostojic (37.42)

Kort

  • Josef Rakez (08.20)
  • Nicolas Alejandro Vaz (18.08)

Byten