Match | Hammarby - Norrköping Futsal Klubb

SFL, 2018-11-18 19:00

Publiksiffra: 211

Hammarby

5:6

(4:3)

Norrköping Futsal Klubb

Hammarby

Norrköping Futsal Klubb

SFL: Tung målrik förlust mot NFK

 

Hammarbys futsalherrar väntar fortfarande på första hemmasegern. Den borde kommit i går kväll, mot Norrköpings FK, men Liridon “Doni” Makollis tre mål som tog honom upp i ensam skytteligaledning gjordes förgäves, då Bajen bjöd på onödiga mål bakåt.

 

Svenska Futsalligan är efter en dryg månad inne i sin sjätte omgång då Bajen tar emot Norrköping FK. Bajen har vunnit tre bortamatcher och förlorat två hemma. Norrköping har haft det betydligt tuffare och är inför matchen utan seger. Hammarby jagar första hemmasegern, men störs av avstängningar på Sebastian ”Basse” Holmqvist och Fredrik Arvidsson, samt av skador på ytterligare några spelare. Det gör att vi får se ett antal ändringar i truppen mot tidigare matcher och även flera spelare som gör sina första matcher i SFL.

 

Bajen öppnar matchen mycket starkt, med en hög press som är nära att resultera redan i första minuten. Josef Rakez är först nära att trycka in ett inspel men hamnar ur vinkel. Halvminuten senare är han framme igen och får till ett skott som går i ribban. Därefter är det ”Doni” Makolli som bryter ett uppspel och ställs fri mot Molgan Vester som räddar. När Elvir Spahovic dunkar in 1-0 för Bajen är det rättvist och snyggt.

 

Det är också Elvir som gör matchens och Bajens andra mål. Om det första var snyggt, så var det ingenting emot detta. Doni petar fram bollen till Elvir som från distans avlossar stora kanonen – som letar sig rätt upp i Vesters högra kryss. Elvirs andra kandidat till årets mål, efter pärlan han satte mot IFK Göteborg.

 

Hammarby har spelet även fortsättningsvis när Norrköping sticker upp i en kontring. Johan Roxström i Norrköping får iväg ett hårt skott som Poja Tahmi i Bajenmålet räddar med huvudet. Domarna bryter matchen kort för att kolla till Poja, som kan spela vidare. Men det blir tydligt att Poja inte är opåverkad av smällen mot huvudet när Roxström återigen får iväg ett skott. Den här gången är det en tåjagare som från distans letar sig förbi en till synes groggy Poja.

 

Poja återhämtar sig strax, och visar återigen upp de räddningar vi är vana att se från honom, när Norrköping sticker upp med några halvchanser. Även Bajen i övrigt har återhämtat sig och firma ”Doni”, Patrick Mallengren och Elvir skapar stor oreda i Norrköpings försvar innan Bajens notoriske målskytt Doni gör sitt första mål för kvällen.

 

Bajen dominerar i första halvleken, men slarvar i koncentrationen och släpper ändå in 2-3 onödigt vid en frispark från Roxström. ”Doni” gör sedan 4-2 innan det återigen är dags för Johan Roxström att överlista Poja till 4-3. Norrköpings mål kommer när klockan visar 19.59 och är det sista som händer i den första halvleken. En tung smäll för Bajenspelarna att ta med sig till pausvilan.

 

Andra halvlek börjar lika illa som den första slutade. Norrköping gör 4-4 redan efter 24 sekunder och spelar med ett självförtroende som vi inte sett skymten av i laget tidigare under säsongen. Man pressar Bajen högt och har två spelare som förmodligen gör sina bästa matcher i karriären. Vester i Norrköpings mål blandar omöjliga enhandsräddningar med benparader av högsta klass och Johan Roxström är stekhet och gör ytterligare två mål i andra halvlek. När Johan gör fem mål under kvällen hjälper det inte att ”Doni” gör hattrick, och går upp i ensam skytteligaledning i SFL – det blir ändå Norrköping som går vinnande ur matchen då slutresultatet skrivs till 5-6.

 

Hammarby når tyvärr inte upp i normal standard under kvällen. Man är det klart bättre laget i första halvlek, men släpper in tre onödiga mål vilket håller Norrköping kvar i matchen. Det håller inte i årets SFL där alla lag är bra och straffar en vid såna bjudningar.

 

Till veckan får vi tillbaka ”Basse” och Fredrik. Srecko Baic börjar träna igen efter skada. Även Özgur Azar kommer tillbaka till futsalen efter en lång säsong där han skyfflat in mål i IFK Haninge. Det förväntas således bli ett starkt Hammarby som åker till Halmstad nästa söndag för att hämta hem de tre pinnar som borde ha säkrats ikväll.

 

Jocke Eriksson

 

Därefter, söndagen den 2 december, väntar säsongens hemmaderby mot Djurgården. Lika bra att säkra biljetter redan när de släpps – för då räknar vi med lapp på luckan och en härlig stämning i en grönvit Eriksdalshall. Köp plåtar på den här länken!

 

Foto: Jocke Eriksson

Startelva

Arena

Eriksdalshallen

Avbytare

Domare

Mål

Kort

Byten