Match | Hammarby - Skoftebyn

SFL, 2018-12-22 15:30

Publiksiffra: 229

Hammarby

3:2

(2:1)

Skoftebyn

Hammarby

Skoftebyn

Bajen avslutade hemmaåret med seger

 

Hammarbys futsalherrar visar god form för närvarande, och lördagseftermiddagens hemmaseger mot tabellfyran Skoftebyn från Trollhättan blev femte raka matchen utan förlust. De 229 som valde att inleda julhelgen i Eriksdalshallen fick se Bajen avsluta hemmaåret 2018 med en 3-2-vinst, där de grönvita kunde hålla undan i gästernas slutforcering.

 

Lördagseftermiddag och omgång elva i Svenska Futsalligan. När Bajen Futsal tar emot tabellfyran Skoftebyn IF i Eriksdalshallen undrar man förstås om Hammarbypubliken ska välja julruschen eller en toppmatch i ligan. Svaret blir att 229 personer väljer att ta sig till hallen medan lite drygt 2000 personer ser matchen i appen SFL Live.

 

Under veckan som gick blev Benny Lekström klar för Bajen Futsal. Benny som kommer från Hammarby Fotboll är ju en omtyckt spelare i Bajenleden. Många undrade därför om Benny skulle få chansen från start i matchen mot Skoftebyn. Alli Darwich, tränare i Bajen med särskilt ansvar för målvakterna, berättar:
– Det vore inte schysst att slänga in Benny redan nu. Benny är en fantastisk målvakt, men han är inte redo än. Men med den utveckling som han har haft sen han kom till oss är han redo ganska snart. Det är stora skillnader på hans spel i dag mot för bara två veckor sedan, då han gjorde sitt första pass med oss. Dessutom har Tolga Ayranci gjort det bra de senaste matcherna. Med Tolga, Benny och Ehsan Gholami har vi en målvaktsbesättning av absolut toppklass i Sverige.

 

De Bajare som valt matchen före julklappskommersen får se en härlig första halvlek där Bajen gör lite som man vill med topplaget Skoftebyn. Elvir Spahovic har flera farliga skott, Liridon “Doni” Makolli chippar strax utanför och i den tredje matchminuten petar Srecko Baic en hörna till Özgur Yasar som slår en stenhård pass genom Skoftebyns försvar, mot bortre stolpen där Patrick Mallengren kastar sig fram och gör 1-0. Efter målet lyfter sig Bajen ytterligare och bjuder på mer propagandafutsal. Kombinationer som involverar hela laget avlöser varandra, och det som håller Skoftebyn kvar i matchen är storspel från lagets målvakt Arvid Sterner samt en viss oskärpa i Bajens avslut.

 

En pappa i publiken har tagit med sina två döttrar till matchen, och medan han förklarar reglerna för dem, utbrister en av dem spontant när “Doni” Makolli har bollen: ”Kolla vad snabba fötter han har, det ser nästan ut som att han dansar med bollen”. Den snabbfotade “Doni” hittar strax därefter Sebastian ”Basse” Holmqvist, som driver bollen in i banan från vänsterkanten. Han har fler passningsalternativ, men väljer att driva vidare innan han avslutar själv och ger Bajen 2-0.

 

Det är först därefter som Skoftebyn tar sig in i matchen. Kanske börjar Bajens spelare bli lite trötta. Kanske börjar de bli lite försiktiga och vill försvara sin 2-0-ledning. Oavsett så straffar det sig snabbt, för när tempot går ner kliver Skoftebyn fram och Jihad Nashabat lyckas i en trängd situation få iväg en snabb tåjagare, som längs golvet letar sig förbi Tolga i Bajens mål. Det betyder pausvila med resultatet 2-1.

 

Även andra halvlek bjuder på en bra futsal. Hammarbys pivot Özgur Yasars 3-1-mål i den tolfte minuten är en delikatess. Özgur tar felvänd emot bollen, vänder upp, siktar och skjuter stenhårt i målvaktens vänstra kryss. Med sju minuter kvar satsar Skoftebyn framåt. Man plockar ut målvakten och sätter in en joker, det vill säga en utespelare, i målet.

 

Skoftebyn är skickliga i sitt jokerspel och sätter ett följsamt Hammarby under press. I den trettioåttonde minuten får man också utdelning, när lagkapten Krister Andersson stjäl bollen från en Bajenförsvarare och friställs mot Tolga. Ett kallt avslut gör att Skoftebyn får 2-3 och lukten av en kvittering i näsborrarna. Sista minuten blir dramatisk. Skoftebyn fortsätter att pressa på med sitt jokerspel, men “Basse” som får chansen att avgöra när han jobbar till sig bollen, och från halva plan placerar bollen precis utanför en tom kasse.

 

Hammarby vinner matchen och går till julledighet som femma i ligan. Trenden är mycket bra och med fem matcher sen den senaste förlusten har man tätkänning. Kul att se en liten men skönsjungande Bajenklack på plats, och att kidsen börjat ta för sig i hallen där de kräver autografer av sina nya idoler efter matchen. Noterbart är också att Bajens spelare är obesegrade i de hemmamatcher där de fått hembakat fika av Aylin Wallin med familj innan matchen. Stort tack för det! Där ser vi styrkan i Bajenfamiljen. God Jul på er alla!

 

Här finns tabellen.

 

Jocke Eriksson

 

Foto: hammarbyfotboll.se

Startelva

8.
Alan Arslan
15.
Özgür Yasar
15.
Srecko Baic
22.
Patrick Mallengren
27.
Tolga Ayranci

Arena

Eriksdalshallen

Avbytare

4
Fredrik Arvidsson
7
Nicolas Alejandro Vaz
10
Liridon Makolli
11
Elvir Spahovic
14
Christiane Barahona
17
Sebastian Holmqvist
24
Fredrik Notice
27
Benny Lekström

Domare

Ademir Avdic

Mål

  • 1-0 Patrick Mallengren (3.38)
  • 2-0 Sebastian Holmqvist (15.30)
  • 2-1 Jihad Nashabat (16.46)
  • 3-1 Özgür Yasar (32.44)
  • 3-2 Krister Andersson (37.21)

Kort

  • Alan Arslan (12.37)
  • Elvir Spahovic (36.34)

Byten