toggle menu

Milos Milojevic

 

Söndag den 13 juni 2021 gjorde Hammarby klart med Milos Milojevic som ny chefstränare för herrlaget.

 

Efter elva år på Island, först som spelare och därefter som ledare, gick Milos 2018 till Mjällby där han tog över som huvudtränare samma sommar. Där ledde han laget till seger i division 1, och därefter kvalificerade han Blekingelaget för Allsvenskan året därpå.

 

Med två raka seriesegrar i ryggen med Mjällby gick han inför 2019 vidare för att ta rollen som assisterande tränare i klassiska serbiska klubben Röda Stjärnan, under huvudtränare Dejan Stankovic. Under sin tid i klubben tog Röda Stjärnan två ligatitlar och en cuptitel, och spelade såväl Champions League som Europa League. 

 

 

– Det var viktigt för oss att få in en tränare med internationell erfarenhet samtidigt som han är uppdaterad på svensk fotboll. Milos är tydlig i sitt ledarskap, liksom i sin spelidé och i sin kravställning på spelartruppen. Han är skolad i den serbiska fotbollen, och har därefter gjort många år på Island, som spelare, och framför allt som ledare där han sett till att skaffa sig en djup och bred utbildning. I och med sin tid i Mjällby kan han också svensk fotboll. Erfarenheterna han skaffat sig från de olika fotbollskulturerna avspeglar sig i hans ledarskap, och hur han tar sig an människor, sade sportchef Jesper Jansson i samband med nyheten.

 

– Det känns väldigt bra att komma hit till Hammarby, och det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften. Det är samtidigt ett stort ansvar att ha den här positionen i en klubb med de ambitioner Hammarby har. Hammarby vill fortsätta utvecklas och ta flera titlar, vilket matchar mina ambitioner. Det är en stor utmaning, men i en bra miljö med stor potential. Min uppgift är att utveckla spelet och samtidigt utveckla spelare, och jag ser fram emot att vara med och bidra till den resa Hammarby är inne på, sade Milos själv.

 

Avtalet är skrivet över säsongen 2024.

 

Se hans första HTV-intervju i spelaren ovan.

Milos facts
Roll Huvudtränare
Ålder 39
Nationalitet Serbien

Aljoša

Matko

Joe

Mendes

Williot

Swedberg

Loué Bayere Junior

(utlånad)

Aziz

Mohammed Ouattara

David

Accam

Jón Guðni

Fjóluson

Astrit

Selmani

Mohanad

Jeahze

Axel Sjöberg

(utlånad)

Akinkunmi

Amoo

Mayckel

Lahdo

Abbe

Khalili

David

Ousted

Paulinho

de Oliveira

Gustav

Ludwigson

Richard

Magyar

Filston

Mawana

Kalle Björklund

(utlånad)

Darijan

Bojanic

Dennis Widgren

(utlånad)

Vladimir

Rodić

Oliver

Dovin

Simon

Sandberg

Jeppe

Andersen

Mads

Fenger

Davor

Blažević

Bjørn

Paulsen