toggle menu

19. Abdul-Halik Hudu

Efter två längre gästvändor på Årsta IP med Hammarby, den andra gången i samma veva som den ivorianske mittbacken Odilon Kossounou, skrev den ghananske innermittfältaren Abdul-Halik Hudu på ett treårsavtal med Hammarby strax efter 18-årsdagen.

 

Med sin fotbollsfostran i Accra Youth FC gjorde Abdul flytten till Inter Allies i tidiga tonår – som även Joseph Aidoo tillhört. Säsongen 2015/2016 utsågs Hudu till det största löftet i Ghana Premier League och samma säsong fick han även bära kaptensbindeln för Ghanas U20-landslag.

 

– Vi har följt Abdul nära i över två år, framför allt genom chefsscout Mikael Hjelmberg. Han har verkligen motsvarat våra förväntningar och fått den utveckling vi hoppats på under denna tid. Det här känns som en bekräftelse på det arbetssätt vi har, och på att vårt samarbete med Inter Allies bär frukt, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med värvningen.

 

Den grönvita tävlingsdebuten kom i cupmötet borta mot Carlstad United på Tingvalla IP, när gruppspelet säkrades för vårvintern 2019 – och han gjorde det genom att sätta spiken i kistan med sitt 3-0-mål i slutskedet av matchen. Se målet och sammandraget nedan. Under hösten väntade speltid i U19- och U21-Allsvenskan – där det slutade med SM-guld i den sistnämnda kategorin och Hudu gjorde det första av två mål i 2-0-segern över BK Häcken i finalen på Hammarby IP.

 

 

2019 lånades Abdul ut till samarbetsklubben IK Frej i Superettan, där han stod för tre mål på 26 framträdanden. Året efter väntade en ny utlåning, den här gången i GIF Sundsvall, samtidigt som Bajenkontraktet förlängdes med ett år. Där blev det spel i 21 matcher, varav 20 från start.

 

Inför 2021 är han tillbaka i Hammarby med siktet inställt på att konkurrera om en startplats på allvar.

 

Klicka här för att komma till Abdul-Halik Hudus spelarsida på svenskfotboll.se.

Abdul-Halik facts
Ålder 21
Position Mittfältare
Nationalitet Ghana
Moderklubb Accra Youth FC

Loué

Bayere Junior

Aziz

Mohammed Ouattara

David

Accam

Jón Guðni

Fjóluson

Astrit

Selmani

Mohanad

Jeahze

Axel

Sjöberg

Akinkunmi

Amoo

Mayckel

Lahdo

Abbe

Khalili

David

Ousted

Paulinho

de Oliveira

Gustav

Ludwigson

Richard

Magyar

Filston

Mawana

Kalle Björklund

(utlånad)

Darijan

Bojanic

Dennis

Widgren

Aimar

Sher

Vladimir

Rodić

Oliver

Dovin

Simon

Sandberg

Jeppe

Andersen

Mads

Fenger

Davor Blažević

(utlånad)

Abdul-Halik

Hudu